fbpx
Annonse:
Template Mat Presentasjon Kokken Geir Ukens Oppskrift

Gratinert oste- og kokoskrem

Denne desserten, blir litt lik en ostekake i smak, da uten kjeksbunnen.

 

Her bruker jeg eggehviten som var igjen etter å ha laget bearnaise i retten Baconsurret, stekt avocado med bearnaise tilsatt sennep. Salty, gratinert oste og kokoskrem.

Oppskrift for 2 personer

1 egg
3 eggehviter.
3 ss. sukker / sukrin – kbh fri sukkererstatning – Krydra.no
1/4 tsj. Afrikansk snøflak salt.
200 gr. Philadelphia orginal ost.
2 ss. kokosmasse.
1 gelatinplate. Bløtlegges ca. 10 min
Inneholder m/sukker ( erstatning) : 954 kcal (800) – 70,3 gr. fett – 45,9 gr. kbh. (6,9) – 2 gr. fiber – 33,3 gr. protein. (Lavkarbo).

Osten settes i romtemperatur i 1 time. Pisk 1 egg og 2 ss. sukker/ erstatning til eggedosis. Pisk opp osten, og rør denne forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett kokosmasse. Løs opp gelatinen i litt vann – 2 ss. Rør gelatinen lett nedkjølt i ostekremen.

Ha i glass, og sett kjølig 1-2 timer. Stivpisk eggehvite med 1 ss. sukker /erstatning, og saltet. Topp eggehviten på kremen, og brenn av med en gassbrenner. Om ikke du har dette, kan du erstatte eggehviten med pisket krem. Ikke flamber denne om du det gjør. Smelter bare. Dette blir en smakfull dessert.