fbpx
skip to Main Content
LIA IL: Oppfordrer mang i Kristiansand til å ta kontakt og bli med, dette er sosialt og gøy.

Innebandy er en fin lavterskelsport for alle

Monica Haugland i JUST IL jobber for å gjøre innebandy større i Agder. Hun håper flere kan bli kjent med sporten som idrett. Tilbudet er en flott lavterskel for lagidrett.

Innebandy er per i dag en idrett som er forholdsvis ny i Norge, i forhold til mange andre Sportens begynnelse kom sent på 60-tallet. Jeg ble invitert til å se på kamper i Stinta hallen siste lørdagen i oktober. Som gammel håndballspiller og trener var det gøy å se så mange ivrige barn. Kjente virkelig at hallfølelsen kom tilbake som et lite savn.

Jeg så først kampen mellom Just Il og Arendal IBK Pandas. Dette var aldersgruppen 11 til 12 år og besto av både gutter og jenter. Her ble det ikke ført opp mål. Idrettsgleden og iveren var det ingen ting i veien med. Andre kamp var mot Arendal IBK pandas og Arendal IBK Wicards. Ikke noe å si på innsatsen her heller.

Ny sport i Agder
Monica Haugland ivrer for å få til et godt innebandymiljø i Agder. Vi er godt i gang men ønsker at flere skal oppdage denne idretten. I gamle Vest Agder finnes Lauvåsen Il, Vågsbygd Innebandy klubb, Just IL, Kristiansand Innebandy klubb, Mandal Innebandyklubb og Marnadal IL. I tillegg har KSI et eget studentlag. Har en barn eller ungdom som har lyst til å prøve denne idretten kan en ta kontakt med klubben direkte eller til monica@svbr.no for hjelp til å finne klubb i området.

God mestringsfølelse
Innebandy er en idrett der man fort får en god mestringsfølelse. Det er enkelt for nybegynnere å få følelsen av idretten og mange nybegynnere opparbeider seg fort en god teknikk. Det er ikke en idrett folk spiller mye ute på løkka der noen blir mye bedre enn de andre. De har ofte et likere utgangspunkt når de starter.

Et godt alternativ om en ikke trives med håndball eller fotball. Mindre forventningspress her. Innebandymiljøet prøver å være et sted man møter venner og har det gøy og blir så god som man selv vil. Dette er en sport som er lett og organisere, krever lite utstyr og har stor overføringsverdi til andre idrettet

 

Bildet er tatt av ivrige lagspillere under høstferiecampen, denne høsten.
Innebandy er en sport for alle, her er noen av de minste som deltok på høstferiecamp i Kristiansand denne høsten. Her er alle velkomne til å prøve ut denne sporten.

 

Back To Top