fbpx
skip to Main Content

SALT SVINEBOG MED STUET SPISSKÅL. (LAVKARBO)

Spisskålen, er en vår kål. Den minner om sommerkålen, med mild og fin smak. Nytes godt kald og sprø, som smørdampet eller stuet som i denne retten. Spisskålen er en god lavkarbo grønnsak, med 0,9 gr. kbh/ 100 gr. Spisskålen passer til det meste av mat. Har lite eller ingen behov for lang koke/steketid. I woker, tilsetter du kålen like før servering. Sprø og fin.

 

Oppskrift 2 porsjoner.
400 gr. salt svinebog med ben.
275 gr. spisskål.
25 gr. raspet sellerirot.
150 gr. brokkoli. ( 6 buketter).
30 gr. smør.
1 tsj. sennepsfrø – Krydra.no
1/2 tsj. Kampotpepper, hvit – Krydra.no
Inneholder: 1566 kcal – 128,4 gr. fett – 9,4 gr. kbh – 10,6 gr. fiber – 88 gr. protein.

 

Avbildet med tyttebærsyltetøy. Tas bort som lavkarborett. Ellers kokes poteter til de som ikke er på lavkarbo.

Skyll kjøttet i kaldt vann, før du legger det i en passe gryte, tilsetter kaldt vann til litt over kjøttet. Kokes opp, skummes for skum som dukker opp på toppen. Koketid ca. 1,5 time. Ta ut av gryten, og kjøl lett ned. Kutt av det overflødige fettet. Tas vare på.
Kålen kuttes i passe biter. Freses lett i smør, 2 min – sammen med raspet sellerirot. Sennep og pepper støtes i en morter og tilsettes kåle’n. Fløten kjøres med fettet du skar av kjøttet med en stavmikser til en krem. Denne kremen tilsettes kålen. Røres godt om. Ikke behov for salt i retten, da salt svinebog gjør saltsmaken. Kok brokkoli i 3-4 min i kokekraften. Leg til slutt i kjøttet igjen til oppvarming før servering.

Om du vil ha en fullverdi middag, kokes poteter – 2-3 poteter pr pers. Dette smakte himmelsk.

 

 

 

Back To Top