fbpx
skip to Main Content
STUDENT: Når Niklas Paulsen, bedre kjent som Bølgen, ikke er i studio, på scenen, eller snakker med fans på gaten, er han student på UiA i Kristiansand.

Umiddelbar suksess

Bølgens debut-single «Ikke verre» har blitt lyttet til over ti millioner ganger siden ble gitt ut i juli. Nå er UiA-studenten aktuell med EP.

 

Hodet hans har alltid vært fylt av musikk, studenten som gjorde braksuksess med singelen «Er ikke verre».
– Da jeg var ti år gammel, begynte jeg å lage norske versjoner av andres sanger. Jeg hadde dilla på Justin Bieber, Jason Derulo, Florida og Chris Brown. På Youtube fant jeg karaokeversjoner jeg kunne synge oppå, forteller Niklas Paulsen (19), bedre kjent som Bølgen.

Hit-låt
Du har kanskje hørt ham på radioen eller sett ham på Allsang på grensen.
Hans debut-single «Er ikke verre», som ble gitt ut i sommer, har passert ti millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify alene.

Ved å lage nye melodier og tekster oppå karaokeversjonene, øvde han seg på å lage egne låter.
– Det var sånn jeg begynte å skrive.

Begynte med tullesanger
Han spiller litt trommer og gitar, men Niklas har aldri vært med i kor eller band. Da han var 14, begynte han å skrive egne låter.
– Det gikk vel et år, så kjøpte jeg meg og utstyr til å spille inn og mikse selv. Etter hvert ble jo vi en liten gjeng som la ut noen sanger på Soundcloud, og som ble litt kjent lokalt, men det var mest for tull, egentlig.

Nå samarbeider han med produsenter som lager akkompagnementet for ham.
– Det funker best for min del. Slik ble også «Er ikke verre» til.

Populær på Tik Tok
På det sosiale mediet, Tik Tok, dokumenterer han hvordan han lager musikk, blant annet.
Nå er artisten signert til plateselskapet MTG, som er drevet av lyngdølen Larry Bringsjord.
– Jeg har alltid visst at jeg skulle bli artist. Jeg tror ikke det har gått en eneste dag uten at det har vært en tanke i hodet mitt om at jeg enten står på en stor scene eller gjør andre ting en artist gjør. Jeg har alltid tenkt at det skal skje. Det er litt surrealistisk, men nå faller egentlig ting på plass.

Ingen forventninger
Millioner av avspillinger lå likevel ikke i planene.  – Jeg har jo alltid tenkt at jeg skal bli en artist som gjør det bra, men da vi slapp singelen våget jeg ikke å ha noen forventinger, for man vet aldri hvordan musikken vil bli tatt imot. Jeg hadde mange ønsker, mye håp og en god magefølelse, men ingen klare forventninger om å komme på hit-listene.

Gull og platina
Første millionen lyttinger var et faktum etter fem dager. Han solgte til gull (tilsvarer tre millioner avspillinger red.anm.) etter tre uker og platina (seks millioner) innen seks uker.
På Tik Tok har han i skrivende stund 147 000 følgere.

– Mange tror jeg fikk en hit fordi jeg hadde så mange følgere på Tik Tok, men jeg startet med kun ti tusen følgere da jeg startet med musikkinnhold på Tik Tok. Det er bra tall, med tanke på at jeg kun snakker norsk, medgir han.Om hit-låter har han sin egen teori:

– Når man går i studio, skal man ikke gå inn der med tanker om å lage en hit-låt, fordi da går det som regel feil. Man skal gå inn der med hensikt om å ha det gøy.

Nå er Bølgen aktuell med EP´en «Pen og populær» som inneholder debutsingelen «Er ikke verre» samt oppfølgeren «Være med å fly».

Back To Top