fbpx
skip to Main Content

Illustratør er aktiv på ny scene

Fakta:

Instagram: @lisenven

Bli kjent med Lisen:

-Det er bare noe helt spesielt i det å kunne utvikle en ide til en tegning eller illu­strasjon. Det forteller Lisen Vennesland, illustratøren og skribenten som jevnlig forsyner artikler, kronikker og illu­strasjoner i Sørlandsavisen Kristiansand og Arendalstidene.

 

Tegne har hun alltid gjort. Fremoverlent som hun er, tok hun kontakt med redaksjonen i Tvende Media som blant annet gir ut Sørlandsavisen Kristiansand og spurte om det var behov for en person som kunne illustrere artikler og oppslag.

Svaret var udelt positivt.
-Lisen har et fint uttrykk, og er blitt et fint supplement for oss, sier Tommy Bjørn Jensen som nå leder Tvende Media.

I begynnelsen av mars var hun i gang. Hun har siden illustrert flere artikler, og hun skriver også sine egne artikler og kronikker med tema som interesserer ungdom og unge voksne. -Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra leserne på de arbeidene som Lisen har levert. Illustrasjonene har løftet det grafiske uttrykket og hun skriver om tema som interesserer mange, noe de mange tilbakemeldingene fra leserne er et godt bevis på, fremholder Jensen.

-Jeg har alltid tegnet og illustrert, og jeg har alltid skrevet. Jeg liker å bruke hodet kreativt, forteller Lisen Vennesland.

I starten leverte hun tegninger og illustrasjoner for å få erfaring, og etter noen uker ble hun tilbudt en fast stilling i Tvende Media.

-Det var jo stas, smiler hun.
Lerret og pensel har alltid vært gode følgesvenner.
For 2 år siden tok hun kreativiteten med seg videre digitalt og tok i bruk iPad med tegneprogrammet Procreate og har ikke lagt den fra seg siden.

Det å bruke digitale verktøy til kunst har gitt enda mer glede med arbeide og ikke minst kreativiteten. Istedet for å finne referansebilder online bruker hun som regel egne bilder til inspirasjon. Det gjør uttrykket enda mer personlig. Det er ofte at figuren i illustrasjonene faktisk skal være meg, sier hun.

Nå lager hun også gifs og stickers til bruk på sosiale medier. Gifs og stickers er små bilder og videoer som går i loop. Disse blir brukt på Snapchat, Facebook, Instagram storys osv. Det å lage gifs og stickers er jo bare en hobby, men det er utrolig gøy, spesielt når de kommer på topplistene til Giphy over mest brukte gifs. Den med mest views nå er faktisk oppe i over 80 millioner Giphy viwes! Da får man et lite kick og det er rart å tenke på at noe jeg har laget hjemme i stua mi blir brukt i sosiale medier over hele verden.
-Det var en stor dag da muligheten dukket opp for å få en jobb som både sikret at jeg kunne utvikle interessen og attpåtil tjene litt på det, sier hun.

Hun forteller at det er noe helt spesielt å sette seg ned for å skulle forme et budskap.

-Man går inn i sin egen boble. Det blir litt altoppslukende å holde på, og når jeg først er i gang, kan jeg sitte og jobbe i flere timer, sier hun.
-Og dukker det opp en god ide, er det bare å finne frem mobiltelefonen og skrive ned stikkordene, slik at jeg har noe å kunne jobbe utifra når jeg kommer hjem, sier hun.

Hennes gode blikk for presentasjon og uttrykk, gjør at hun nå også har fått ansvaret for å drifte de sosiale mediene hos Tvende Media, være seg Facebook og Instagram.

-Det å være del av en redaksjon, er artig, og ganske annerledes enn det jeg hadde forestilt meg på forhånd. Tempoet er høyt, og det er alltid en deadline som er nær forestående, sier hun. Lisen Vennesland er født og oppvokst i Lillesand, og kan se tilbake på en variert yrkeskarriere. Hun har arbeidet som selger, vært skiftleder i et marketingselskap, har drevet klesbutikk og har også vært kvalitetscontroller innen telemarketing og kundeservice.

-Jeg har lyst til å skrive mer, og går vel med planer om både å skrive en bok hvor jeg med et godt glimt i øyet kan ha fokus på tema som opptar unge kvinner, sier Lisen Vennesland.

Nå nylig startet hun også et enkeltmannsforetak og har flere oppdrag i kø for illustrasjoner allerede. De fleste kundene er små bedrifter fra utlandet som ønsker logoer og personaliserte illustrasjoner til blant annet sine sosiale medier. Andre ønsker fotografier gjort om til illustrasjoner.

Kontakt
www.lisenven.com
venneslandlisen@gmail.com

 

 

 

Back To Top