fbpx
skip to Main Content
SOM NY: Svein Svendsen i full gang med å trekke om en stol som skal til en privat kunde.

Tar over en vital 75-åring

I snart 75 år har Reidar Svendsen på Mjåvann produsert møbler og puter, innredninger og utstyr til alle de store båtprodusentene, et flertall av de store restaurant- og hotellkjedene, for ikke å snakke om de mange private båteierne. Nå har Daniel Priebe, tredje generasjon i familien, tatt over bedriften.

Det er en helt vanlig og ikke minst travel arbeidsdag hos Reidar Svendsen AS, som etter at Priebe har tatt over driften, nå heter Reidar Svendsen Design. Mye skjer i lokalene på Mjåvann industriområde. Mange ulike oppdrag gjennomføres samtidig. Daniel Priebes onkel, Svein Svendsen, holder på å trekke om en gammel og ærverdig stol. Trang Kieu Thi Le sitter konsentrert over symaskinen. I verkstedet står en annen og kutter skumplast på mål.

Støydempende skumplast
Dette er skumplast som skal ende opp som nye båtputer. På arbeidsbordene ligger båtkalesjer som skal renoveres, og på lageret står en kar og pakker en forsendelse med støydempende skumplast som skal brukes til å lydisolere et motorrom på en maskin. Daniel Priebe omtaler Reidar Svendsen Design som en møbeltapetsererbedrift. Det er ikke få private og bedrifter som har hatt gamle møbler som har fått et nytt liv her. Ett av de større bena som bedriften står på, er å lage spesialtilpassede båtputer og stoler, til både private og båtprodusenter.

Store på møbelproduksjon
Det største benet er imidlertid å produsere møbler av alle typer og av alle slag i nært samarbeid med andre.
Reidar Svendsen Design får mange oppdrag fra arkitekter, snekkerfirmaer og andre aktører, som for eksempel Bico, HMI-Haugland Miljøinnredning, Hamran, Treprosjekt i Rogaland og Henriksen Snekkeri i Arendal.
– Skumplasten har vært en viktig del av produksjonen i mange år, hvor vi lager båtputer og stoler, bilseter, restaurantmøbler og madrasser. Vi leverer årlig et betydelig antall spesialmadrasser som flere av sykehusene og sykehjemmene i Norge benytter. Vi har maskiner til profilskjæring og deling, og kan levere skumplast i over 30 ulike kvaliteter.

Under, Peppes og Deichmanske
I et par tiår har de levert alle møblene til samtlige av restaurantene til Peppes Pizza. Nevnes må også andre restaurantkjeder, leveranser til Setesdalsbanen, kvalitetsrestauranten Under i Sprangereid, nye Deichmanske Bibliotek i Oslo, og ikke minst de mange gangene hvor løsningene spesialtilpasses til formålet.
– Vi har et en god maskinpark som gjør at vi kan fremstille puter og andre løsninger på spesialmål. Takket være ansatte som kan sitt fag, kan vi raskt kaste oss rundt dersom en kunde trenger å få produsert med svært kort leveringsfrist, også når det er snakk om et større antall i leveransene, fremholder Daniel Priebe.

Mange bruksområder
Skumplasten finnes i mange varianter. En av løsningene er vannavstøtende, noe Priebe viser. Han holder et stort flak med denne skumplasten under rennende vann, og når han holder opp skumplasten er den tørr.

– Denne typen skumplast passer godt til møbler og løsninger som skal stå ute. Man blir ikke våt bak dersom man setter seg i stolen etter at det har regnet, lover Priebe. Det fine med denne løsningen, er at bruksområdene er så mange, sier han og røper at bedriften for ikke så lenge siden leverte flere hundre urinsikre madrasser som ble spesialtilpasset sengene hvor disse skulle brukes, til helsevesenet.

Bedriftens kjennetegn har alltid vært å kunne omstille seg ved behov. For en del år siden valgte man å spesialisere seg på å levere produkter innen lydisolering og støydemping til blant annet båter, til tak og vegger på skoler, næringsbygg, barnehager og industrilokaler.

– Løsningen vi bruker er svært lett, tar lite plass, og fungerer svært godt i miljøer med mye påkjenning, som blant annet isolering i motorrom. Løsningen vi bruker er også svært lett å holde rent. En omgang med en høytrykkspyler eller vaskekost er det som skal til for få overflaten skinnende ren.

Kvalitet og service
Hva som med tiden som ligger foran? Daniel Priebe forteller at en viss fornyelse av maskinparken er aktuelt, og ikke minst oppsøkende virksomhet for i en enda større grad å få leveranser til martin sektor.

– Utgangspunktet for alt vi gjør er det samme som har kjennetegnet bedriften i alle år; at alt vi leverer, skal være ordentlig, det skal være kvalitet og vi vi skal ha en svært høy servicegrad. Dette har ligget til grunn for driften i alle år, så det gjelder å være tro mot det som alltid har vært utgangspunktet for det vi har drevet på med, sier Daniel Priebe.

 

NØYAKTIG: Trang Kieu Thi Le sitter kon­sentrert over symaskinen.
TIL VERKS: Daniel Priebe sprøyter skumplasten som skal brukes i et av produktene.
ETTERTRAKTET: Daniel Priebe koster på seg et smil, enda en ny ordre har tikket inn.
KORTREIST: Putene til denne båten fra Predator Boats i Arendal er levert av Reidar Svendsen Design. Foto: Reidar Svendsen Design.
SPESIALDESIGN: Denne sofaen var det en privat kunde som bestilte. Reidar Svendsen Design.
Back To Top