fbpx
skip to Main Content
BESØK: I slutten av februar ble Motorsykkelens uke feiret, og Motor Teknikk AS fikk storfint besøk. I front: Ordfører Jan Oddvar Skisland. Bak fv: Næringssjef Geir Askvik Haugum, daglig leder Christian Høyer-Jonassen, salgssjef Morten Lauvås.

Slo alle tidligere rekorder i 2020

Motor Teknikk Kristiansand:

For få år siden så fremtiden mørk ut for Motor Teknikk Kristiansand AS. Med røde tall i regnskapet tok bedriften i 2019 noen grep og gikk inn i 2021 med flere prestisjetunge priser og et regnskap som slo alle tidligere rekorder.

Det samme skjer på denne tiden hvert eneste år. Når snøen og slapset forsvinner fra veiene, begynner det å krible i fingrene til en gruppe entusiaster som i mange, lange vintermåneder har hatt favorittfremkomstmiddelet parkert for sesongen. I slutten av februar var det tid for å feire motorsykkelens uke, et samarbeidsprosjekt hvor sentrale aktører i bransjen som forhandlere, importører, NAF, Trygg Trafikk, Norges Motorcykkelforbund og Norges Motorsportsforbund sammen setter fokus på trygg og god kjøring.

–Denne uken kick-starter sesongen for MC-entusiaster over hele landet. Vi ønsker ikke bare å starte sesongen på en trygg og god måte, men også å sette fokus på den verdiskapningen som vi små og mellomstore bedrifter bidrar med i våre lokalsamfunn. Nå under Covid-19 tiden har det vist seg at motorsykkelens nytte og glede har økt betydelig i Norge, forteller Morten Lauvås fra Motor Teknikk AS i Sørlandsparken.

Stor stemning
At Sørlandsbedriften skulle få muligheten til å feire denne uken i 2021 var derimot ingen selvfølge. Etter mange år med tall så røde at det var kun sterke eiere med tro på bedriften som holdt den flytende skjønte deleier og daglig leder Christian Høyer-Jonassen i 2019 at noen forandringer måtte til. Med det velkjente sitatet til selveste Albert Einstein i bakhodet, «Definisjonen på galskap er å gjøre det samme igjen og igjen og forvente et nytt resultat», ble det tatt solide grep.

– Gjennom de siste årene har ordene kundefokus, kvalitet og standarder fått mye plass hos oss, noe som har kommet kundene til gode. Vi gikk ut av 2020 med et driftsresultat som slo alle tidligere rekorder, noe vi er ekstremt stolte av. Vi hadde i 2020 en salgsøkning på 72,47 prosent fra året før, smiler salgssjefen.

Som en del av Motorsykkelens uke fikk bedriften besøk av blant annet ordføreren i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, og næringssjef Geir Askvik Haugum som både fikk en omvisning i lokalene og en presentasjon og endringsprosessen til Motor Teknikk AS.
– Vi har stor tro på 2021 sesongen, og dagens besøk av ordfører og næringssjef var utrolig nyttig og hyggelig. Besøket gikk kjempebra. Det var stor stemning hele dagen, her i butikken forteller Christian Høyer-Jonassen til nettstedet Reitwagen.no.

Vant priser
Ordfører Jan Oddvar Skisland uttalte i forbindelse med besøket til samme nettsted at han var veldig positiv til samarbeidet MC-bransjen har utviklet i sammen med reiselivsbransjen, fokus på gode kjøreopplevelser i landet vårt.
– Motorsykkelen har en viktig plass i bybildet og er en voksende trend i Kristiansand. Det er veldig gøy å se av lokal mc butikk i Kristiansand som hevde seg på nivå med de aller største motorsykkelforretningene i landet, Selskapet er en flott måte å representer byen vår på, uttalte ordføreren.
Ikke bare rensket Motor Teknikk opp i regnskapet i 2020, men de ble også kåret til Norges beste forhandler i økning av salg av BMW.
– Vi vant også Yamaha sin «Wild-card» pris og fikk prisen for «Norges beste finansiering forhandler» i kategorien fritid av Santander Bank. Vi er veldig stolte av å være «underdogen» som virkelig viste muskler og jobbet oss opp og frem i Covid-19 året. Sørlandets største MC-senter er tilbake i toppform og vi er veldig klare for den kommende sesongen, avslutter Lauvås.

VUNNET: Morten Lauvås er ikke bare fornøyd med utviklingen, men også prisene Motor Teknikk AS har vunnet i 2020.
FORNØYDE: Daglig leder Christian Høye-Jonassen og salgssjef Morten Lauvås er storfornøyde med utviklingen til Motor Teknikk AS. Alle foto: MC-Avisa, Ingrid Eidevik.
Back To Top