fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Ylva fra Vågsbygd har nylig gitt ut et album vi har vurdert.

Musikknytt

Vi har tatt en lytt på de siste norske utgivelsene, med et ekstra fokus på lokale artister og band.

 

Ylva

De neste
POP – ALBUM
Lansert 19. april
Utgiver: Universal

Dette er ikke et tradisjonelt album, men en samling coverlåter innspilt og utgitt i forbindelse med TV-programmet De neste.

Albumet åpner med Sondre Lerche-låta The Sentimentalist. Originalen er syv år gammel, og denne coverlåta gir nok låtskriveren klingende mynt i kassa for den oppdaterte versjonen. Selv om Lerches versjon er mer rocka, og man ikke børesammenligne pop med rock, er Ylvas pop-versjon bedre. Hun synger renere og penere, og med bedre engelsk. Dessuten er lyden på Lerches versjon grusom.

Ylvas innsmigrende versjon av Tigergutt er kanskje albumets beste. Her tar hun en kjip 90-tallslåt med langt inn i fremtida. Der hvor originalen ikke gir noen mening, gir coverversjonen en følelse av å gi mer mening.

Ingebjørg Bratland-klassikeren Ingen som du, er nesten ugjenkjennelig på Ylvas album. Borte er instrumental-hooket i introen. Det samme er knekken Bratland naturlig har i stemmen, men som høres ut som en auto-tune-effekt.

Unforgivable Sinner har blitt fullstendig anonymisert og passer riktignok bedre inn i 2021 enn originalen. Likevel kunne vi klart oss uten denne gjengivelsen.

Noia, ført i pennen av Pål Tøyen, bedre kjent som OnklP, er en perle i seg selv. Her har Ylva nemlig lekt seg fritt med en rap-låt, gitt den melodi og et helt nytt refreng, som er mye mer allsangvennlig og hit-preget enn originalen. Herlig!

Kind of Love er litt i samme gate. Her har hun tatt Rat City-låta, skrevet den om til norsk, og endra litt på melodien slik at det er blitt en helt ny låt.

Spangraiders

Enda en dag
ROCK – SINGLE
Lansert 5. mars
Utgiver: Spangraiders

Spangraiders er et rockeband fra Spangereid. Rettere sagt er det et danseband med country-rock-alibi, som synger på dialekt,  á la Hellbillies. Dette er en helt grei countrylåt som kunne vært på hitlistene, om den ble sluppet for 15 år sida. Dette er ei låt som er fin å kjøre bil til over solfylte fjelloverganger. Dette låter tight og fengende, men ikke spesielt originalt. Det kvalifiserer ikke til å bli kalt americana, siden gjengen synger på norsk. Det er verken country eller rock, men noe midt i mellom.

Christine Wassengen med Leon Ramirez

Bandolero
LATIN – SINGLE
Lansert 14. april
Utgiver: Christine Wassengen

Dette er en latin-groove hvor rapperen Leon Ramirez synger refrenget «Ikke bli sammen med en banditt» på spansk, og Christine Wassengen synger versene, på engelsk. Vi får til og med høre Christine rappe ørlite! Ikke verst, bare det.

Man får litt flashbacks til duettene med J-Lo og Pitbull, men beaten er enda mer old-school, komplett med litt Santana-aktig gitarsolo-spill. Sangen mangler et hook for å bli ordenlig minneverdig. Refrenget blir litt for uoriginalt og svakt til å hevde seg på listene. Beaten, uansett hvor godt programmert den er og proff den låter, lener også den seg for mye på et lydbilde vi har hørt tusen ganger før.

Sweet Companion

You are Beautiful
SINGER/SONGWRITER – SINGLE
Lansert 21. mars
Utgiver: Vinterland studio

Erlend Falck og Astrid Elisabeth Pedersen er et ektepar som har gitt ut en ektefølt kjærlighetssang på engelsk. Sangen er en tidløs påminnelse om hva som betyr noe i livet. Fremførelsen er inderlig og vakker, innpakket i et tradisjonelt visearrangement og organisk instrumentering. Melodien og lydbildet bringer tankene tilbake til romantiske dramafilmer fra da fargefilmen ble introdusert på lerretet. Dette er fengende og samspillet er i orden. Stemmene passer godt til hverandre. Dette er upolert og nært, slik en god vise skal være.

Back To Top