fbpx
skip to Main Content

Villmarksdager i storslagen natur

– Den 27.-29. august arrangerer vi «Villmarksdagene Høyt og Vilt» på Eikerapen. Det sier Per Thunstad i aktivitetsbedriften som har sin base i Åseral.

Arrangementet hadde premiere i 2019 og har etter den tid vokst og blitt en del større, der vi blant annet har med Lars Monsen på laget i år!, forteller Thunstad.
Han lover innholdsrike og varierte dager for å sette fokus på ulike sider av det som har med villmark og mat å gjøre.

Bredt nettverk
Stor variasjon og bredde gjør at Thunstad anser at høsteventet vil kunne samle ett sted mellom 2.000 til 3.000 mennesker.

Prosjektgruppen har et bredt nettverk og via en av medarbeiderne ved Eikerapen Gjestegård som står bak arrangementet, ble ideen født, hvorfor ikke ha en merkevare som kunne vare hele året, med fokus på utendørs aktiviteter.

Som sagt så gjort. Etter en designgjennomgang havnet man på en iøynefallende etikett og produksjonen kunne begynne.

Populære produkter
Og det er ikke hvem som helst arrangøren har inngått samarbeid med: Svindland Kjøtt fra Flekkefjord er vel den mest anerkjente spekepølseprodusenten i landsdelen.

– Det at de takket ja til oss gjør at vi selvsagt er stolte og glade over å kunne levere en merkevare som allerede har vekket oppmerksomhet, sier Thunstad.

Skjærtorsdag lanserte prosjektet «Høyt og Vilt» i samarbeid med Svindland Kjøtt i Flekkefjord ei heilt ny spekepølse.

– Produktet har fått det klingande namnet Bålpølse fordi dette er en type pølse som passer midt i blinken for bålkos, sier Per Thunstad.

Trine Rein og Lars Monsen
Trine Rein kommer med fullt band på lørdagen, og ektefellen Lars Monsen blir å se på Eikerapen gjennom hele helgen. Monsen skal holde et foredrag han har kalt «Mitt liv», som også var navnet på boken hans.

Men det er først og fremst friluftsliv og villmark som festdagene skal handle om.

– Naturen er så flott om høsten. Vi håper at samfunnet ser ganske annerledes ut når vi nærmer oss september, slik at arrangementet kan favne enda flere enn i fjor, sier Thunstad.

Også i fjor ble Villmarksdagene gjennomført, med streke restriksjoner og smittevernskrav.

Mange aktiviteter
Dersom regjeringens plan for gjenåpning av samfunnet lar seg gjennomføre, mener Thunstad det kan friste enda flere kan komme til årets festdager.

Aktivitetene er mange og varierte; viltbuffet, messeboder med villmarksutstyr, hestekjøring og helikopterturer for å ha nevnt noe.
– Utstillere med fokus på jakt, fiske, sport, villmark, mat, natur og brukskunst ønskes til våre messetelt! Vi har 75 stands til rådighet, sier han.

Margit Dale
Setesdals matmor, Margit Dale, vil avslutte søndagen med en egen buffet bestående av lokale råvarer og mattradisjoner.
– Vi tror verden ser annerledes ut til høsten og store deler av vårt event foregår utendørs – der vårt motto er: Opplevelser og aktiviteter i pakt med naturen!, sier Per Thunstad.

Back To Top