fbpx
skip to Main Content
GRØNT: Oddernes Gartneri er en del av Hagelandkjeden og har et godt utvalg av alt fra de kjente og kjære blomstene til de litt mer spesielle.

Nå starter hagesesongen

Oddernes Gartneri merker allerede en stor pågang av kunder som er mer enn klar for sol og sommer på Sørlandet.

Solen står høyt på himmelen og temperaturene kryper stadig den rette veien. Selv om kalenderen enda sier slutten av april så bugner allerede Oddernes Gartneri på Lund over av blomster i alle regnbuens farger.
– Nå starter utendørssesongen og vi er veldig glade for at det begynner å skje litt. Etterspørselen etter både blomster, planter og hagemøbler er stor allerede, smiler gartner Frøydis Andersen.

Hjelper til
Oddernes Gartneri ligger rett ved E18 og er et tradisjonsrikt hagesenter og er en del av Hagelandkjeden. De siste årene har de satset stort og Frøydis forteller at hagesenteret nå er et av de største på hele Sørlandet, med et av de største utvalgene.
– Vi har vokst mye de siste årene og satser på både tradisjonsrike planter, men merker også at folk etterspør de litt mer spesielle plantene. Til vanlig reiser vi hvert år til Italia for å håndplukke planter som vi skal selge her i Kristiansand, men det har jo dessverre blitt litt vanskelig i år. Vi har likevel et enormt utvalg av både de kjente og kjære sortene i tillegg til de litt mer spesielle, forteller hun.

På bakgrunn av koronapandemien forteller gartneren at Oddernes Gartneri merker at mange planlegger en ny hjemmesommer.
– Veldig mange ønsker råd og tips til å anlegge flotte hager og vi både hjelper til med å tegne både hager og verandaer. Vi har over 1000 kvadratmeter med utstilling av hagemøbler i alle prisklasser. I tillegg merker også en stor etterspørsel etter drivhus og har et stort utvalg som kan passe de aller fleste. Vi klarer nesten ikke å levere fort nok, forteller hun med et smil.

Selger mye
Den grønne bølgen har truffet også Sørlandet og mange går med en skjult gartner i kroppen. Frøydis forteller om økt pågang av kunder som ønsker å dyrke sine egne grønnsaker, frukter og bær.
– Vi selger veldig mye frø og planter og har gode råd og tips om hvordan du kan lykkes med hele prosessen til ferdig produkt. Det gir en enorm mestringsfølelse og dyrke selv og interessen har økt betraktelig de siste årene, sier hun.

For nybegynneren anbefaler hun derimot å ikke tenke for stort, men å starte i det små og heller utvide ved behov.
– En stor feil folk ofte gjør er at de tømmer hele frøposen i jorden og plutselig har man 50 tomatplanter. Gullerot, salat og alt av krydderutter er fine planter for nybegynnere, forklarer hun.
– God jord gir gode dyrkningsmuligheter. Ta forholdene hjemme hos deg selv og spør oss om tips og råd. Vi er alltid minst en gartner på jobb, i tillegg til en rekke superflinke servicemedarbeidere med høy faglig kompetanse, som mer enn gjerne hjelper til, legger hun til.

Godt miljø
Et av spørsmålene Frøydis og hennes kollegaer ofte får er når man kan begynne å plante ut alle plantene som venter innendørs.
– Dette er det ingen fasit på. Vi bruker å si at så fort nattefrosten har gitt seg så kan man begynne i det små. Vi kan derimot dessverre ikke spå været, så er man usikker så venter man noen uker til, smiler hun.

Målet til Oddernes Gartneri er ikke bare å skape en god dyrkeopplevelse hjemme hos kunden, men også å gjøre hele besøket på hagesenteret til en utflukt i seg selv. På baksiden er det plassert en lekeplass for de minste og innendørs kan senteret skilte med en flott café som er åpen i helgene.
– Vi ansatte har det veldig gøy sammen noe som smitter over på kundene. Folk forteller at det alltid er så hyggelig å komme til oss, noe vi er veldig glade for. Vi har også et godt samarbeid med NAV om både språk- og arbeidspraksis. Målet vårt er å være inkluderende for alle, også de som kanskje trenger en ekstra dytt. En av nyhetene i år er at avdelingen for snittblomster har blitt en del av Interflora. Vi har også en stor avdeling for kjæledyr, en avdeling med mat- og gaveartikler og noe interiør, avslutter hun.

HJELPER: Trygve Høgdal hjelper gjerne til med å finne de perfekte hagemøblene.
I GANG: Frøydis Andersen på Oddernes Gartneri kan melde om at utendørssesongen på gartneriet er godt i gang.
LEKE: Gartneriet har en egen lekeplass for de yngste som brukes flittig.

Sorry. No data so far.

Back To Top