fbpx
skip to Main Content
GODT UTVALG: - På Blå Kors-auksjonen kan man by på en lang rekke produkter i alle prisklasser, sier Trond Furseth.

Vårens vakreste eventyr

En lang rekke flotte produkter som skal auksjoneres bort, minikonsert og en avsluttende hovedsending står på programmet når det tradisjonelle «Blåmarked» blir heldigitalt.

Det som gjennom flere år har vært et av vårens høydepunkter Blå Kors i Kristiansand blir nå tilgjengelig for mange flere gjennom nettauksjon og direktesendt oppsummeringsshow.

Løper til 15. mai
I stedet for å gjennomføre markedet på én dag, kan en i år være med å by på produkter over en hel måned, frem til finaledagen lørdag 15. mai. Håpet er at også Blå Kors-auksjonen blir like godt besøkt som Blåmarked har vært, der gjerne et par tusen mennesker har kommet innom.
– På grunn av koronapandemien blir det i år Blå Kors-auksjon på nett med tilslag på alle produkter den 15. mai, forteller Trond Furseth som er prosjektleder for Blå Kors-auksjonen. Benedikte Sofie Rom Abrahamsen, virksomhetsleder for Blå Kors Posebyen Frivilligsentral koordinerer de frivillige og er med i planleggingen.

Direktesendt oppsumeringsshow
– Siden vi ikke kan møtes fysisk legger vi opp til en digital auksjon. Produktene ler tilgjengelige på auksjonen.no fra og med 15. april kl 12:00, forklarer Furseth.
– Lørdag 15. mai får alle de fantastiske produktene tilslag og dette markeres med et eget direktesendt oppsummeringsshow fra Studio B på Gimlekollen. Det blir en minikonsert, underholdning og vi kan fortelle om de flotte samarbeidspartnerne og om arbeidet midlene går til, sier Rom Abrahamsen.Hensikten med Blå Kors-auksjonen er å skape gode og trygge rammer for mennesker som ønsker seg bort fra rus og kriminalitet, gjennom veiledning, arbeidstrening og nettverksbygging.

Har stor betydning
Trond Furseth har selv erfart hvilken betydning dette arbeidet har.
– I dag lever jeg et trygt og god liv, med fast jobb, familie og gode venner rundt meg. For syv år siden var livet mitt preget av rus og kriminalitet. Etter endt rusbehandling i 2014 fikk jeg mulighet til å involvere meg i arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand. Her fikk jeg oppleve både mestring og mening med tilgang på et godt nettverk, sosiale aktiviteter og de trygge rammene jeg trengte for å finne veien tilbake til et normalt og rusfritt liv, sier han.

Berømmer velvilligheten
Blå Kors-auksjonen organiseres av både ansatte, deltakere og frivillige i Blå Kors Kristiansand. Foruten å være en viktig arbeidstreningsarena, gir auksjonen mulighet for at deltakere kan videreutvikle seg i møte med andre mennesker. Sosial integrering og nettverk står sentralt, fremholder Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Trond Furseth berømmer den velvilligheten og ønske om å bidra som Blå Kors er blitt møtt med for å skaffe til veie produkter til auksjonen.
– Takket være produktbidrag fra over 100 lokale bedrifter får vi mulighet til å tilby et spennende og bredt produktsortiment. Det varmer å se den velviljen vi er blitt møtt med når vi har tatt kontakt med bedriftene, sier Furseth.

Produktbredden er stor; sykler, hagemøbler, verktøy, elektronikk, varmepumpe, TV, gavekort på tjenester og båt med påhengsmotor, er noen få eksempler.

– I fjor bikket vi 250.000 kroner til sammen gjennom auksjonen, som dermed genererer et svært godt bidrag til ettervernarbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand, sier Furseth.

Back To Top