fbpx
skip to Main Content
Daniel Priebe i full gang med å gi nytt liv til en gammel båtpute.

Gir gamle båtputer et nytt liv

Det klippes og måles, hos Reidar Svendsen Design AS på Mjåvann går produksjonen for fullt. Nye båtputer som har sett sine beste dager får nytt liv.

–Produksjon av nye båtputer er et viktig bein hos oss. Omtrent en fjerdedel av det vi omsetter for, kommer fra dette området, sier daglig leder Daniel Priebe, som står og legger siste hånd på verket på et sett med nye puter som en Draco-eier har bestilt.

Mange private kunder
Reidar Svendsen Design AS har i alle de 75 årene som bedriften har vært i drift produsert båtputer. Selv om man med årene produserte alt av puter til noen av båtprodusentene på Sør- og Sørvestlandet, har det likevel vært svært mange båteiere som har tatt kontakt for å få produsert nye når de gamle er blitt slitt, ødelagt, eller når eieren gjerne vil freshe opp kahytten med nye farger tilpasset nåtidens designmote.

I flere tilfeller har bedriften liggende putemalene for den aktuelle båtmodellen, men som regel brukes de gamle putene som mal. Disse kuttes for hånd, før de deretter blir sydd sammen.

– Vi produserer bokstavelig talt skreddersøm, sier Priebe.

Manuelt arbeid
– Båteieren vil ha et putesett som passer hundre prosent uten bretter og med en søm som er helt rett, og det får båteieren hos oss, sier Priebe.
Ofte handler det også om at kunden vil ha en annen utførelse ell de gamle putene, gjerne tykkere puter eller med et noe endret design. Sammen med kunden velges aktuelle farger og stoff som putene skal produseres i. Har kunden spesialønsker kan bedriften ofte etterkomme disse.
– Alt vi produserer er manuelt arbeid, understreker han.

Møbelproduksjon
Bedriften han leder er også store på møbelproduksjon, og da produksjon av møbler av alle typer og av alle slag. Bedriften får mange oppdrag fra arkitekter, snekkerfirmaer og andre aktører, som for eksempel Bico, HMI-Haugland Miljøinnredning, Hamran, Treprosjekt i Rogaland og Henriksen Snekkeri i Arendal.

– Skumplasten har vært en viktig del av produksjonen i mange år, hvor vi i tillegg til båtputer også leverer stoler, bilseter, restaurantmøbler og madrasser. Vi leverer årlig et betydelig antall spesialmadrasser som flere av sykehusene og sykehjemmene i Norge benytter. Vi har maskiner til profilskjæring og deling og kan levere skumplast i over 30 ulike kvaliteter. Vi har i et par tiår levert alle møblene til samtlige av restaurantene til Peppes Pizza, forklarer Priebe.
Nevnes må også andre restaurantkjeder, leveranser til Setesdalsbanen, kvalitetsrestauranten Under i Spangereid, nye Deichmanske Bibliotek i Oslo, og ikke minst de mange gangene hvor løsningene spesialtilpasses til formålet.

Etter 75 års drift har ryktet gått om produksjonen som finner sted hos Reidar Svendsen Design på Mjåvann. Kundene kommer i dag fra hele landet, fra høye nord og helt sør til Lindesnes.

– Vi har også hatt kunder bosatt i både USA og Frankrike, sier Daniel Priebe.

Sømmene blir rette og fine.
Draco er bare en av båtene som Reidar Svendsen Design har laget båtputer til.
Back To Top