fbpx
skip to Main Content
OPPGRADERES: Taket på Kamperhof, en gammel losbolig på Mærdø, skal rustes opp. Foto: privat

Restaureres:

Gammel losbolig på Mærdø får 220 000 kr

Kulturminnefondet har nå gitt tilsagn om 222.000 kroner til istandsetting av taket av Kamperhof, en gammel losbolig på Merdø.

 

– Kulturmiljøet på Merdø er unikt, og boligen er del av et større kulturmiljø med lang historie. Vi er stolte over å kunne støtte dette prosjektet, forteller Tine Sundtoft, styreleder i Kulturminnefondet.  

Blant de eldste

Merdø, utenfor Eydehavn, er et av Sørlandets eldste tettsteder, og her finnes verneverdig trehusbebyggelse. Eier fikk tilskudd fra Kulturminnefondet også i 2020, da blant annet til å heve grunnmur og restaurere tømmer-kjernen. Det nye tilskuddet skal gå til å sette i stand taket, hvor asbestplater skal fjernes og gammel teglstein legges på. 

Stor pågang

Søknadsmengden til Kulturminnefondet har aldri vært større, og interessen for å ta vare på kulturminner slår nå alle tidligere rekorder. 
– Det er gledelig å se alle de flotte prosjektene som realiseres med tilskudd fra Kulturminnefondet. Tilskuddene skaper engasjement, bidrar til bærekraft ved å hindre forfall og rivning av bygninger, og de sørger for et mangfold av bevarte, kulturhistoriske uttrykk over hele landet. Regjeringen har nesten doblet bevilgningen til Kulturminnefondet siden 2014, og det gir rom for å finansiere flere prosjekter. Kamperhof på Merdø er et godt eksempel på innsatsen om å bevare historiske bygg, som Kulturminnefondet er med på, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). 

Kulturminnefondet opplyser om at søknaden fra Arendal prioriteres i sterk konkurranse med mange andre prosjekter.
– Det er positivt at søker ønsker å bevare bygningen og dens historie, sier Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.   

Back To Top