fbpx
skip to Main Content
Bilde: Skjermdump Video fra Dyreparken.

I går og i dag møttes Dyreparkens sibirske tigere for første gang

Se Videoen her: https://www.dropbox.com/s/lmf0dawz5vmqw5k/Tiger%20sammenslipp%20-%20Presse.mp4?dl=0

I går og i dag møttes Dyreparkens sibirske tigere for første gang!

 

Hanntigeren Amur (8) ankom fra Magdeburg Zoo i Tyskland i mai. Han kom til Dyreparken for å være sammen med hunntigeren Boonya som er 10 år gammel. Amur har brukt den første tiden til å bli kjent med sine nye omgivelser. Tigerne har fått se og lukte hverandre, men ikke vært sammen – før i går. Nå er Boonya i brunst, og dette er riktig tidspunkt for å sette dem sammen.

De sibirske tigrene er del av et bevaringsprogram i dyreparker. Målet er at de to tigrene skal få unger. I går møttes de for første gang, og jammen begynte de å pare med en gang!

– Utrolig gøy å se at første møte gikk så fint, og at paringen startet allerede første dagen! Nå er det bare å krysse fingrene for at dette gir positive resultater, og at vi kan få tigerunger i oktober, sier dyrepasser Even Grønnerød.

Tigeren lever alene og er bare sammen i paringstiden. Når hunnen kommer i brunst vil hun luktmarkere området og hanntigeren vil oppsøke henne. Tigeren har indusert eggløsning som vil si at eggløsningen stimuleres av paring. Tigerne parer derfor mange ganger, opptil tre ganger i timen, de dagene paringen foregår. Brunsten kan vare i fem dager. Hunntigere går drektige 3,5 måneder, og får normalt 2-4 unger per kull.

Sibirsk tiger er en del av et bevaringsprogram i den europeiske dyreparkforeningen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Det er bevaringsprogrammet som avgjør hvilke tigre som skal få unger basert på hvem som passer best sammen genetisk. Målet med programmet er å ha en sunn bestand av tigre i verdens dyreparker som en reserve for fremtiden.

Sibirsk tiger er stert utryddingstruet. På 1940-tallet var det bare 20-30 tigere igjen i naturen. Bevaringsprosjekter har ført til at antallet har økt, og i dag er det 400-500 tigere i naturen.

 

 

 

Se Film fra første møte/paring: https://www.dropbox.com/s/lmf0dawz5vmqw5k/Tiger%20sammenslipp%20-%20Presse.mp4?dl=0

 

 

 

Back To Top