fbpx
skip to Main Content

Glutenfri beninstasjonmat

Glutenfri mat på bensinstasjoner har vært en utopi. Frem til nå.
Nå går Circle K i bresjen for å imøtekomme dem som har cøliaki.

 

Fra i sommer får om lag 400 000 mennesker med glutenintoleranse et nytt og etterlengtet mattilbud langs veien. Nå tilbyr Circle K et bredt utvalg av glutenfri mat for hele familien på nesten 250 stasjoner omkring i Norge, deriblant på syv stasjoner i Aust-Agder.

Nesten hver tiende innbygger i Norge har enten cøliaki eller er overfølsom overfor gluten. For disse har utvalget av trygg glutenfri mat langs veien vært begrenset. Norsk cøliakiforening (NCF) forteller at det nye mattilbudet til Circle K er etterlengtet, og vil gi ny matglede til mange mennesker over hele landet.
– Dette er et betydelig bidrag for å tilby et godt utvalg av glutenfri mat langs norske veier, både til de som har cøliaki, og de som av andre årsaker er overfølsomme for melprodukter. Nå vil de som har måttet smøre egen matpakke av helsemessige årsaker, få likeverdig tilgang på god mat når de er på reisefot. Det betyr mye, sier Knut H. Peterson, generalsekretær i Norsk cøliakiforening.

Trygt og variert

En av dem som skal selge glutenfri mat fra stasjonen, er Hanne Larsen ved Circle K Brokelandsheia.
– Dette er en ny milepæl i vår matsatsning. Vi vet at dette betyr mye for veldig mange mennesker, og vi gleder oss over at alle som spiser glutenfritt kan stoppe hos oss i sommer og få et trygt og variert mattilbud, sier Larsen.

I tillegg til Circle K Brokelandsheia, vil følgende Circle K-stasjoner i Aust-Agder selge glutenfrie matretter: 

  • CIRCLE K BILVASK FIANE
  • CIRCLE K E18 ARENDAL
  • CIRCLE K E18 LILLESAND
  • CIRCLE K GRIMSTAD
  • CIRCLE K RISØR
  • CIRCLE K SALTRØD

Peppes, salater og hyggemat

Allerede før skoleferien kan du velge mellom sju glutenfrie varianter av årets bestselger Peppes Pizza On The Go hos Circle K. I tillegg utvides sortimentet med en helt ny panini, salater, toast, muffins og kokosboller. De som tidligere har måttet bestille pølser og hamburger i papir, vil nå få servert maten i glutenfrie brødvarer.

Smakfullt

Matansvarlig i Circle K, Thomas Bjørseth Nilsen, sier at det glutenfrie tilbudet er et nytt steg for å møte kundens ønsker og behov langs veien.
– Vår ambisjon er å tilby et variert tilbud av kvalitetsmat til alle som besøker oss. Akkurat som vi har utvidet menyen med sunne og kjøttfrie alternativer, skal vi ha et godt og smakfullt tilbud til alle de som lever med et glutenfritt kosthold. Vi håper at den nye satsingen på glutenfritt vil gjøre oss til en enda mer attraktiv matdestinasjon fremover, sier Thomas Bjørseth Nilsen.

248 nye stoppesteder

Mange som lever med cøliaki, er vant til å planlegge alle sine måltider, og søke frem hvor de får tak i glutenfri mat når de er ute og reiser. Med glutenfritt hos Circle K blir det flere stoppesteder å velge fra i kart-appen til Norsk cøliakiforening. I tillegg har Circle K en egen ruteplanlegger, hvor kundene enkelt kan finne frem til hvor det finnes glutenfri mat langs veien.

Fokus på mattrygghet

Rundt 25 000 mennesker av de som lever glutenfritt, har fått diagnosen cøliaki. For disse kan én brødsmule med glutenholdig mat være nok til å bli syk. Derfor legger Circle K store ressurser i trygg servering av glutenfri mat. Flere hundre medarbeidere har gjennomført kurs i tilberedning og håndtering av glutenfrie produkter på stasjon, i regi av Norsk cøliakiforening.
– Mattrygghet er noe av det viktigste vi holder på med, og med glutenfri mat er det spesielle krav til oss som serverer, fordi maten ikke skal komme i kontakt med andre matvarer eller kjøkkenredskap som har vært i nærheten av gluten, forsikrer Hanne Larsen ved Circle K Brokelandsheia.

Det betyr blant annet at glutenfri pizza stekes i egne former, og at alle toast- og brødvarer er innpakket og behandlet på en måte som forsikrer kundene om at de kan spise trygt og godt på Circle K.
– Vi er glade for at Circle K tar behovet for glutenfri mat på alvor og at de også benyttet seg av kurstilbudet fra Norsk cøliakiforening for å øke kunnskapen om trygg servering og håndtering av glutenfri mat blant sine ansatte. Jeg håper flere følger deres gode eksempel, bedyrer Knut H. Peterson, generalsekretær i Norsk cøliakiforening.

Back To Top