fbpx
skip to Main Content
Synes i skogen: Foreløpig en byggeplass, men om noen uker vil tretopphytta stå ferdig i all sin prakt. Stian Finsland gleder seg til å tilby luftig overnatting i idyllen.

Ut i skogen – opp i trærne

Stian Finsland vil at flere skal få oppleve skogens fred og ro. Det gjøres best i toppen av et tre, mener han.

-Skal du lykkes med dette, må du tilby den fineste plassen!
Stian, og resten av gjengen i prosjektet, har utvilsomt funnet frem til noe av det ypperste som Ivelands dype skoger kan by på, en fredet plett på et nes som stikker ut i ei lita tjønn omkranset av furutrær. For å komme dit må du ta av fra riksveien gjennom Iveland og følge skilt mot Rossås, kjøre noen kilometer på grusveien til du kommer til ei sag. Herfra og videre har Stian og andre i familien anlagt kjørevei opp til idyllen ved Lomtjønn som vannet heter.

Der, høyt over bakken i ei treklynge, er byggverket i ferd med å bli ferdigstilt, ei tretopphytte i to etasjer pluss hems og med samlet golvflate på 45 kvadratmeter. Da avisens utsendte var på besøk tidlig i juni, bar det preg av byggeplass med stillaser og bunter med Glava spredt omkring.

Hotellstandard
-Vi håper å få hytta ferdig i løpet av august, det å få frem strøm tar mest tid, så når den er koblet til kan vi tilby overnatting for alle som ønsker seg fred og ro i skogen, fremholder Stian.

Og tro ikke at det er primitive forhold han skal innby til, her snakker vi hotell standard med alle fasiliteter. Fullt utstyrt kjøkken, gode senger, dusj og toalett, varmepumpe og trådløst nettverk er hva som venter gjestene i toppen av trærne. Siden hytta blir isolert og utstyrt med varme er den tenkt til bruk hele året. Ideen til prosjektet fikk Stian da han skulle bestille plass i ei tretopphytte til seg og kona en gang i fjor. Alt var opptatt.

-Da fikk jeg ideen om å bygge selv. Svigerfamilien er grunneier i området her oppe og jeg fikk dem med på planen om å utnytte mulighetene det gir. I første omgang har vi søkt om å få bygge to hytter, det ble innvilget av en positivt innstilt Iveland kommune. På sikt kan det bli flere, forklarer Stian.

Måtte bygge vei
Snekkerarbeidet er satt bort til en lokal byggmester, mens Stian og to svogere pluss ektefeller har gjort det meste ellers. Og det er ikke rent lite.
-Største utfordringen var å få inn materialer, vi har bygd om lag 500 meter med vei gjennom skogen og bratt opp lia til byggeplassen. I den forbindelse har det kommet godt med at familien kan stille med både gravemaskinentreprenør og byggmester, smiler Stian, som selv er handyman og som har taklet det meste av utfordringer underveis.

Spaden ble satt i jorda i februar, og siden har de fleste helger gått med til å jobbe på prosjektet.
-Men ikke i ukedagene, ingen av oss bor i nærheten, og vi har jo andre jobber i det daglige, så det hadde blitt for mye pes. Vi skal først og fremst ha det moro med dette prosjektet, understreker Stian som selv bor på Hamresanden, vel fire mils vei unna byggeplassen.
Men til sommeren, når første hytte er klar, bortsett fra strømtilkoblingen, går Stian og familien i gang med å bygge vei til hytte nummer to som ligger om lag 500 meter i luftlinje fra den første. Arbeidsledige blir de ikke med det første, tretoppentusiastene som har dannet firmaet Iveland Tree Top Panorama A/S.

Back To Top