fbpx
skip to Main Content

Saboterer sykler:

Ny farlig trend blant unge

En ny trend blant unge mennesker florerer i Agder, som går ut på å løsne skruene til forhjulet på sykler. Trenden startet på det sosiale mediet, Tik Tok, hvor man også filmer eierne av syklene mens de mister hjulet i fart.

 

Politiet i Agder har over tid fått inn meldinger om forhjul på sykler som plutselig har løsnet. Vi jobber nå med en sak der et barn opplevde dette, og måtte kjøres i ambulanse til sykehus med alvorlig skade i ansikt og hode, på grunn av fallet.
– Vi ser dette i sammenheng med en Tik Tok-trend hvor barn og unge løsner skruer på sykler til ukjente personer, og filmer når de sykler og faller, forteller Liv Cecilie Omland, fungerende etterforskningsleder ved Farsund og Lyngdal lensmannskontor.
Politiet oppfordrer alle syklister til å sjekke syklene sine, både forhjul og bakhjul, for å forhindre flere ulykker.
– Vi oppfordrer foreldre til å snakke med barna deres om at dette ikke er en morsom spøk, men at det er livsfarlig.
Back To Top