fbpx
skip to Main Content
FRUSTRASJON: Når det tekniske Ikke virker. Frustrasjon som kan føles på kroppen.

3 datamaskiner på en uke

–Irritasjonen over tekniske ting som ikke fungerer er stor. Spesielt når det du kjøper koster mye penger. Det fikk jeg smertelig føle på kroppen da jeg skulle kjøpe min første laptop på flere år.

Noen få ganger i livet går ting knirkefritt for seg. De fleste andre ganger, gjør det ikke det. Som for eksempel når du skal kjøpe deg ny datamaskin.

En god data er uunnværlig når du jobber. Min gamle data var fra en annen tidsregning og jeg så meg derfor nødt til å investere i en ny. Jeg er av den typen som vil at ting skal skje med en gang. Helst i går, om mulig. Jeg orket ikke vente og rakk derfor heller ikke å gjøre nødvendig research, slik min bedre (og mye mer fornuftige) halvdel sa at jeg burde gjøre. Jeg busset derfor ut i all hast med skyhøye forhåpninger til livet med ny datamaskin. Jeg fikk det jeg ville ha og kom meg raskt hjem. Jeg pakket opp en flunkende ny maskin og satt meg ned for å jobbe. Jeg følte at denne maskinen hadde alt jeg kunne drømme om.

Lys i tastaturet
Jeg hadde 4 krav. Den måtte være max 15”, lett i vekt, kunne brukes til Photoshop og viktigst av alt så måtte den ha lys i tastaturet.

Det siste kravet viste seg å være nærmest en umulig oppgave i 2021.

Den nye maskinen jeg har tatt med meg hjem har ikke lys. Krise! Dette til tross for at mannen i butikken sa at den hadde det.

Jeg har begynt å lure på om jeg bor i et slags elektronisk Bermudatriangel. All elektronikk jeg har hjemme blir ødelagt. Det er ikke lenge siden min Ipad konket og jeg mistet alt jeg hadde lagret. For noen måneder siden røk TV-en og vaskemaskinen har jeg måtte fikset 4 ganger. Nå som min splitter nye datamaskin heller ikke kan briefe med funksjonen butikkmannen lovet den hadde, ja da begynner jeg å lure.

For å prøve å redde inn helgen dro jeg derfor tilbake og leverte maskinen i retur. Videre dro jeg på en ny butikk og fikk den beste hjelpen jeg noensinne har fått. Jeg var så lykkelig når jeg kom hjem med min 15,5” Huawei som til og med kunne screene mobilskjermen min i skjermen på datan. Dette er jo alt jeg trenger og litt til. Nå skulle jeg bare slå på lyset på tastaturet så euforien kunne ta meg helt.

Da jeg åpnet opp den nye laptoppen kunne jeg kjenne glede spre seg i kroppen. Gleden forsvant ganske kjapt da jeg innså at heller ikke denne hadde lys. Jeg hadde blitt lurt.
Det er jo ingen knapp på tastaturet for å sette på lys. Jeg googler og finner raskt ut av at akkurat denne modellen er den eneste i sin klasse som faktisk ikke har lys. Unødvendig å si, men på dette tidspunktet så koker det ganske greit.

Hvor vanskelig skal det være?

Jeg har vært i hele to butikkjeder som selger datamaskiner. Selvom servicen har vært upåklagelig, så er det altså ingen som har greid å sende meg hjem med et brukbart produkt.

Altså, hvor vanskelig skal det egentlig være å få tak i en laptop som har lys i tastaturet? Og hvem er disse menneskene som ikke ønsker å ha lys i tastaturet? Hvorfor bruker noen mennesker flere tusen kroner på en maskin som er koblet til strøm, men som ikke har lys? Hvor mye penger sparer egentlig produsentene på å droppe å ha denne eksklusive funksjonen?
Jeg holder midt sagt på å miste det helt.

Helgen ble brukt til å prøve å overbevise megselv om at det finnes veldig mange bra kontorlamper. Ikke det at jeg klarte å finne en perfekt dimbar kontorlampe som var laget akkurat til dette problemet. Derfor måtte jeg ta den tøffe avgjørelsen om å dra tilbake på butikken igjen og levere også denne maskinen i retur.

Jammen ser jeg ikke at det er samme mann som står i avdelingen som sist. Han kjenner meg igjen og når han ser at jeg holder datan i hendene mine så blir han flau. Han innser hva han har gjort. Etter mye om og men finner jeg til slutt en ny maskin til nesten dobbel pris, men med alle funksjonene jeg trenger. Jeg driter i hva ting koster nå, jeg SKAL ha lys i tastaturet.

Selvom mannen i butikken var veldig hyggelig, så håper jeg at vi aldri ses igjen. Ihvertfall ikke før neste gang jeg skal handle ny data. Som forhåpentligvis er en god stund til.

Jeg kommer hjem og jeg åpner opp pakken. Tar ut dataen og slår den på. Jeg tar et par dype åndedrag før jeg trykker på F3. La det bli lys, sier jeg inni meg. Og lys blir det! Det er dette som er ekte glede og det er nå jeg kjenner på den etterlengtede euforien av en 14” laptop med lys i tastaturet.

Historiens moral? Gjør research og sjekk at ting funker i butikken før du tar med deg produktet hjem.

Back To Top