fbpx
skip to Main Content

Lag din egen frappé på fem minutter

Få ting er mer leskende i sommervarmen enn en akkurat passe balansert frappé. Det kan fort bli dyrt om man skal unne seg en slik hver dag på kaffebar. Slik kan du lage en som er bedre enn den du får kjøpt på flaske i butikken.

 

Frappé er iskaffe med knust is, og for å lage dette trenger du en kraftig blender.

Frappé er enkelt å lage, og er gjort på fem minutter, så lenge du har en blender som kan knuse is, og de øvrige ingrediensene.

Ingredienser:

  • isbiter
  • pulverkaffe
  • melk av valgfri type
  • sukker eller søtningsmiddel
  • kakaopulver (valgfritt)
  • vaniljesukker (valgfritt)

Er du ikke typen som foretrekker kaffen svart, vil du kanskje ha en frappé mocca i stedet for en ren iskaffe.
Vil du lage en frappé mocca, blir resultatet best med O´boy eller Nesquick. Det er mulig å bruke rent kakaopulver, men da vil du også trenger sukker eller søtningsmiddel (se alternativ oppskrift nederst).

Fremgangsmåte for to store glass:

  1. Hell 6-8 isbiter oppi blenderen.
  2. Tilfør 3-4 desiliter melk slik at det hele blir til 5 desiliter innhold til sammen.
  3. Tilfør 2 teskjeer pulverkaffe.
  4. Tilfør 2-3 toppede teskjeer med O´boy eller Nesquick.
  5. Tilfør en halv teskje vaniljesukker (valgfritt).
  6. Bruk puls-funksjonen på blenderen for å knuse is, til isen er knust.
  7. Sett blenderen på maks i vel ett minutt, for å gjøre iskaffen luftig og godt blandet.
  8. Hell oppi to halvliter-glass.
  9. Bruk krem fra sprayboks på toppen, om du må ha krem.
  10. Pynt gjerne med kanel, knuste nøtter, karamell- eller sjokoladesaus.
  11. Nyt i lange drag.

Alternativ oppskrift:

  1. Hell 6-8 isbiter oppi blenderen.
  2. Tilfør 3-4 dl melk slik at det hele blir 5 dl til sammen.
  3. Tilfør 2 ts pulverkaffe.
  4. Tilfør maks 2 strøkne teskjeer med rent kakaopulver. Prøv først med én.
  5. Tilfør 2 toppede teskjeer sukker eller søtningsmiddel.
  6. Tilfør en halv teskje vaniljesukker (valgfritt).
  7. Bruk puls-funksjonen på blenderen til å knuse is, til isen er knust.
  8. Sett blenderen på maks i ca. to minutter, for å få en jevn blanding og luftig konsistens.
  9. Bruk krem fra sprayboks på toppen, om du må ha krem.
  10. Pynt gjerne med kanel, knuste nøtter, karamell- eller sjokoladesaus.
  11. Nyt i lange drag.

Liker du en tjukk konsistens som de fleste man finner i butikken, kan du bruke helmelk. Undertegnede foretrekker ekstra lett melk. Da blir den mindre mektig og ikke så tung i magen, slik at du kan nyte mer av herligheten.

Foretrekker du iskaffen uten sjokoladesmak, erstatt gjerne det søtede sjokoladepulveret med en ekstra strøken teskje sukker. Husk at både kaffe, sjokoladepulver/kakaopulver og sukker/søtning kan smakes til for å finne nettopp din perfekte balanse, men begynn forsiktig. Less is more.

Klarer du ikke å drikke opp alt? Spar gjerne på restene i kjøleskapet, men husk å røre rundt i innholdet før du drikker det opp.

Back To Top