fbpx
skip to Main Content

Nå kan du lease caravan hos Kroken

Det er langt fra stillstand hos bobil-og campingvognforhandleren i Sørlandsparken snø og kulde til tross. Muligheten for leasing av campingvogn og bobil kan være en del av forklaringen.

 

– Dette er helt nytt i bransjen så langt jeg vet, forteller Halvor Barikmo, daglig leder for Kroken  Kristiansand. Han er langt fra arbeidsledig der han sitter bak skrivebordet som er godt fylt opp med salgskontrakter og leasingavtaler.

– Leasing åpner nye muligheter for både kundene og for oss, forteller han entusiastisk og kommer med eksempel:

– I går kom et ektepar for å se på campingvogn som valgte en Bürstner til 300 000 kroner, en flott kjørevogn som passer fint for et par på ferie. I stedet for å ta opp lån, valgte de leasing. De betaler 39 900 kroner i forskuddsleie og 1995 kroner i måneden i tre år. Månedsbeløpet er omtrent halvparten av hva de måtte betale om de skulle tatt opp lån for å finansiere vogna med dagens rentenivå, påpeker han.

Fleksibel ordning

Barikmo påpeker videre at ordningen er fleksibel i den forstand at man kan tre ut av avtalen etter minimum 12 måneder og levere vogna tilbake. Da er det rett nok færre måneder å fordele forskuddsleien på, men han mener likevel det er gunstig tatt i betraktning at både vogner og bobiler har verditap etter som tiden går.

Ny låneforskrift fra sentralbanken sier at man samlet kan låne maksimum fem ganger inntekten.
– For mange som sitter med lånefinansiert hus og kanskje lån til andre ting, kan det bli umulig å få ytterligere lån. Da kan leasing være en løsning, tenker han. Også med tanke på at man kan tre ut av avtalen etter ett år om det skulle begynne å butte økonomisk.

– Vi har godt med nye vogner på lager så det er mye å velge i og absolutt mulig å gjøre et godt kjøp eller leasingavtale nå tidlig i sesongen, minner han om.

Bobiler fås fra rett under millionen hos Kroken, og det vil bli mulighet for å lease også slike.
– Men det er nok først og fremst campingvogner som det vil være aktuelt å inngå leasingavtaler med, fremholder han.

I trygge hender

Når kunden kjøper eller leaser kjøretøy hos Kroken skal det være et trygt valg. Service og reparasjoner tas hånd om på eget verksted.

– Nytt i år er at vi er godkjent som 01-verksted av Statens vegvesen. Det innebærer at vi fra 1. mars kan reparere alt på bobilen. Tidligere har vi kunnet reparere på bodelen, men nå er vi sertifisert til å arbeide på selve bilen i tillegg, noe vi inntil nå har måttet sette bort til eksternt verksted. Vi tror det vil gagne våre mange kunder, avslutter Halvor Barikmo som ser lyst på tiden fremover for bransjen.

Back To Top