fbpx
skip to Main Content
F.v. Geir Gulliksen, Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem, Johan-Sebastian Gulliksen. Foto: Mikael Kolind

Norge på plass i første divisjon

Norge har fått en plass blant verdens beste innen sprangridning, i den prestisjefylte lagkonkurransen Longines FEI Jumping Nations Cup, også i 2022.

 

– Dette er stort, det er meget sterkt prestert. Dette var årets viktigste mål for norsk sprangridning, fastslår landslagsleder Mikael Kolind. Fantastisk innsats av de fire norske sprangrytterne Geir Gulliksen, Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem og Johan-Sebastian Gulliksen i Barcelona førte lørdag kveld til at Norge får en plass blant verdens beste lag i den prestisjefylte lagkonkurransen Longines FEI Jumping Nations Cup også i 2022.

I første divisjon

Verdens beste nasjoner innen sprangridning er i helgen i Barcelona for finalen av Longines FEI Jumping Nations Cup. Første runde gikk fredag, da gikk Norge glipp av finaleplass i søndagens store finale med minste mulige margin – et lite tidsfeil. Dermed måtte Norge ut og kjempe for en god plassering i lørdagens Challenge Cup. De kjempet og de lyktes, med en imponerende tredjeplass har de sikret Norge en plass i super ligaen – første divisjon – av denne lagkonkurransen.

Feilpoeng til tross

Victoria Gulliksen fra Drammen og Omegn Rideklubb, med hesten Papa Roach, var helt feilfri på hinder i løpet av den krevende banen, der hinderhøyden var opp til 1,60 m. Makstiden var knapp, og det ble to tidsfeil. Marie Valdar Longem fra Bærum Rideklubb, med hesten Echo de Virton, pådro seg 13 feilpoeng, mens Johan-Sebastian Gulliksen fra Drammen fikk seks feilpoeng med hesten Exit of Ice Z. Geir Gulliksen med sin OL-hest, VDL Groep Quatro, kunne med en feilfri runde ha ført Norge opp på andreplass, men da han pådro seg fire feilpoeng valgte han å avstå fra videre ridning idet tredjeplassen og plassen i første divisjon allerede var sikret.

-Det var spennende i dag. Det var tøffe baner. Det var som et mesterskap. Dette var årets viktigste mål for oss. Vi var så nær i går og at de så lyktes i dag, det er bare utrolig flott. Jeg er utrolig stolt over disse rytterne, hvordan de kjempet for dette, og jeg gir dem all «kred» for deres lagånd, innstilling og kampvilje! Dette var stort, konstaterer landslagslederen.

Norge var for øvrig eneste nasjon som stilte med et lag der tre av fire lagryttere var fra samme familie.

Bildet: F.v. Geir Gulliksen, Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem, Johan-Sebastian Gulliksen.

 

Back To Top