fbpx
skip to Main Content

Fikk støtte av Cultiva Express:

Musikkvideopremiere med klar oppfordring til gutta

Den kvinnelige rap-duoen er lei visse bilder som sendes til dem uten forvarsel, fra gutter og menn som søker oppmerksomhet. Det plaget dem så mye at de valgte å skrive en sang om temaet. Under, kan du se musikkvideoen.

 

NaTy er en rapper fra Kristiansand som har holdt på i en årrekke. Miss Karim er en relativt fersk rapper fra Ålesund, med røtter i Kristiansand. De har et nært samarbeid som startet for ikke lenge siden.
– Jeg har holdt på med musikk i over 20 år. Først som låtskriver og  senere som MC på et mer profesjonelt nivå og nå også som produsent, forteller Natalie Stefanie Bobafett Martinez, bedre kjent som NaTy.

I sammenheng med at de holdt en konsert på Kick Scene tidligere i sommer, spilte de inn en sang og lagde en musikkvideo.
– Jeg kom i kontakt med Miss Karim i 2020. Kvinnelige rappere blir ofte omtalt som ensomme ulver. Dette er noe jeg jobber aktivt med å endre. Jeg er mentor for Miss Karim, så det å inkludere henne på denne utgivelsen falt meg naturlig etter å ha tilbrakt en del tid med henne, også for å skape det felleskapet vi alltid har drømt om.

Flau hendelse

Miss Karim, eller Sarah Katarina Karim Aasen blant dem som kjenner henne, har skrevet låten sammen med NaTy og fått økonomisk og praktisk hjelp av Cultiva Ekspress, Hagsetunes og Josty for utgivelse. I teksten det en klar beskjed til gutta om å ikke sende bilder av deres private deler.
– Jeg har dessverre opplevd fenomenet altfor mange ganger. En gang satt jeg på bussen på vei til jobb. Bussen var full. Jeg skulle sjekke min Snapchat, og det første jeg ser er en «dickpic» på skjermen, sier NaTy og beskriver hendelsen som en flau opplevelse, røper NaTy.

Miss Karim er heller ingen fan av uønskede «dickpics».
– Jeg får dem stadig vekk, og det er ikke spesielt trivelig, samstemmer rapperen som forøvrig ikke er i slekt med Ivar Aasen.

– Idag virker det som terskelen for å sende er veldig lav. Jeg er sikker på at det ligger noen og venter i meldingsforespørslene mine nå, humrer hun.

Likestilling

Til tross for et direkte språk som sikkert vil føre til at noen får mårrakaffen i vrangstrupen, fremholder de unge kvinnene at dette er kvinnekamp.
– Dette er absolutt ikke greit og baktanken på låta er kvinnesak og bevisstgjøring. Det er kontroversielt, men her må vi sette ned foten og snakke om grenser. Selv om jeg ikke liker å bli uttalt som kvinnelig rapper, er det så få damer i rap-miljøet at jeg har bevisst gått inn for å snakke om tema som de fleste gutta ikke ville ha tatt opp. «Dickpics» er ett av disse temaene, forteller NaTy.

Back To Top