fbpx
skip to Main Content
Øystein Knudsen, Merete Kvåle og Benedikte Kvåle-Reger.

30 år med Agder Fòrsenter

– Det var ikke mange som hadde troen på oss da vi startet opp Agder Fòrsenter i 1990 på Grim, og det var nok flere som lo litt av oss, sier Øystein Knudsen. Men etter en litt treg start og lite salg de første årene, har salget økt jevnt og trutt siden.

Av Ivar Eidsaa

Tre av de fire som startet opp bedriften, er fremdeles med den dag i dag. Øystein Knudsen Lisa Balchen og Helge Tønnessen, valgte å starte i det små med en liten butikk som sskulle være et hyggelig møtested for hundeglade mennesker, hvor man kunne finne alt man måtte trenge til sin firbente venn. Etter hvert har de måttet bygge ut flere ganger for å få nok plass til alt.
Lisa Balchen driver i dag Lisas hundepleie i nærheten, og hjelper gladelig kundene der og på Agder Fòrsenter med alt av pelsstell til hund. Alle tre eierne har alltid hatt en stor interesse for hund og hundehold, og Helge Tønnessen har tidligere deltatt på flerre stevner med schæferhunder.

Også Øystein Knudsen som er daglig leder, har vært instruktør i flere hundeklubber, og var også tre år som instruktør ved Forsvarets Hundeskole.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Øystein Knudsen var med og startet Agder Forsenter og er daglig leder.

Etter hvert som butikken har utviklet seg og vokst, har flere produkter kommet til. Både mer forskjellig utstyr og forskjellige formerker. Butikken har i dag det meste av utstyr som en eier av hund eller katt måtte trenge, som for eksempel mat, godbiter, tyggebein, leker, senger, kattesand og bur. De har også et lite utvalg til kanin, gnager og fugl. Alt til gode priser og med stor gratisparkering rett utenfor døren.

– De fleste forene vi fører har smaksgaranti, det vil si at om hunden ikke liker smaken av det, eller av andre grunner ikke kan bruke det, kan eier komme inn med sekken og levere den tilbake, sier Øystein Knudsen. Han forklarer videre at de alltid gjør så godt de kan for at kundene skal være fornøyde med eventuelle reklamasjoner.

Da Sørlandsavisen Kristiansand er på besøk, er det tre av kundene helt nye, og blitt anbefalt av venner og familier å handle på Agder Fòrsenter.

– Det setter vi stor pris på. Flere av kundene har faktisk vært med oss i samtlige av de 32 årene vi har drevet. Det er nok flere grunner til at vi får flere og flere trofaste kunder, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Agder Forsenter har et bredt og variert utvalg av dyrefor.

– Betjeningen er voksen og erfaren, og gjør så godt de kan med å formidle sin kunnskap til kundene, og det er noe vi har lagt stor vekt på hele veien. Det å kunne faget, vite hva man snakker om, og gi riktige råd, er svært viktig, sier Knudsen.

– Alle som jobber her er interessert i dyr, og samtlige har blant annet hund selv. Vi setter kundene først her os oss og gjør alt for at de skal kunne gå fornøyde hjem etter en handel hos oss.

I disse dager feier Agder Fòrsenter 30 års jubileum, selv om man har drevet på i 32 år.

– Bedre sent enn aldri. Planen var å markere jubileet i 2020, men pandemien satte en stopper for bursdagsfesten både i 2020 og 2021, sier Øystein Knudsen.

 

Øystein Knudsen, Merete Kvåle og Benedikte Kvåle-Reger.
Back To Top