fbpx
skip to Main Content

Grimstad-akevitt slår an på polet

Fakta: Om Fandens korona

– dillete selskapsakevitt

Lukt: Frisk duft av dill, søt lakris og peppermynte. Grønn kardemomme og sitrusskall. Tiltalende.

Smak: Rikt anslag av fersk dill og svalende karve. Irisrot, grønn kardemomme og sitrusskall. Lang avslutning mot kjølig eukalyptus og peppermynte. 

Farge: Blank

Råstoff: Norsk potetbrennevin med fersk dill, krydder og andre vekster.     

Metode: Vekstene og norsk potetbrennevin redestilleres. 
Ingen fatkontakt.      

Sukker: 1.5 g/l

Alk: 41 % 

Sommerens store salgssuksess på Vinmonopolet er den pandemiske dillakevitten «Fandens Korona» fra det Norske Brenneri i Grimstad  – en nyhet som kom på Polet i mai, men som i juni og juli har vært blant de tre mest solgte blanke akevittene.

 

– Vi har solgt tusenvis pr. uke og  var i ferd med å gå tom for flasker, så tydeligvis er det på tide for nordmenn å si «fandens korona», ler daglig leder for Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.

Fandens akevitter er en serie, i øyeblikket med tre sommerlige akevitter og en årlig juleakevitt. Felles for dem alle er at det er friske, potente, godt krydrede og punchy akevitter, i følge Nelvik.
De appellerer til dem som liker å bli utfordret på smak, står det i presseskrivet.

Det er brenneriets master blender, Jon Bertelsen som står bak smaken og Fandens-serien, men her har han også med seg sin datter, Madelaine som har vært delaktig i å lage kryddermiksen og har stått for tegning og utvikling av den morsomme etiketten.

 

Back To Top