fbpx
skip to Main Content

Musikknytt

Vi har tatt en lytt på noen av de siste norske utgivelsene, og lagt litt ekstra vekt på lokale artister og band, som vi pleier.

 

car.pool

Dancecry
POP – EP
Ugiver: car.pool records
Lansert 9. juli

Dancecry er kristiansandbandet car.pools første EP. Den åpner med fornøyelige Dream On i stil med deres forrykende debut-single, Kid, fra i fjor. Dette er fengende men akkurat denne griper ikke helt taket, som Kid gjorde umiddelbart.
Andrekuttet, High Table, er litt atypisk car.pool – en rolig låt med litt Rn´B-vibber.
Tredjesporet, Talk About It, har en kul bassgang som bidrar med mye potensiale for eksperimentering på vokalen, men her skuffer melodien. Den blir rett og slett for lite oppfinnsom.
Fjerde låta, Call a Cab, minner om Paramore, men når ikke helt opp.
Siste låt, Bored, er en artig og søt sak, men den blir fort ensformig.

Rebekka B. Mæland

On Repeat
RNB – SINGLE
Utgiver: AGF Music
Lansert 4. juni

Seks år etter siste utgivelse, er denne arendalitten plutselig tilbake i rampelyset med en søt RnB-låt. Komplett med silkemykt piano, dempet trumpet, diskret gitar, programmerte trommer, deilig og tjukk bass, og lekker koring, fremstår dette som en moderne produksjon, til tross for at dette låter veldig likt neo soul og at verken soul eller RnB ikke er like hipp for tida.
Dette er en kjærlighetssang som legger seg som et teppe rundt sjelen din. Rebekkas varme, myke og sensuelle stemme gjør at vi glemmer at melodiene er litt daterte.

Masello

La Isla Bonita
EDM – SINGLE
Utgiver: WNTD Records
Lansert 11. juni

Masello, eller Ole Thomas Bryn som han egentilg heter, er en DJ/produsent fra Moi. Hans siste single er en cover av Madonnas globale megahit fra 1986.
Som det vanligvis er med disse EDM-låtene produsert av soveromsprodusenter, er det en annen som synger, og i dette tilfellet er det italienske Alessandra Boldrini som låner stemmen sin til låten. Hun har den rette stemmen for denne låten, moderne tilpasset med karakter og bitte litt mer bass i stemmen enn originalen. Hun holder seg til originalmelodien, men har sine egne subtile fraseringer her og der, hvilket bare er forfriskende.
Selve beaten er speedet opp og fått et tidsriktig lydbilde. Den er godt produsert og mikset, og burde være en selvfølge på alle klubbene i landet. Selv om du ikke er spesielt glad i originalen, kan du likevel like denne. Versjonen kan gi Masello mange forespørsler om å remikse populære låter for andre.

Pats Nichols

Saikik
RAP – EP
Utgiver: Pats Nichols
Lansert 14. mai

Vi vet ikke hva Saikik betyr, men dette er tøft. Beatsa er noe next level shit. Pats tar et oppgjør med tannløse og korrupte politikere, konformitet og politisk korrekthet i tekstene.
Pats beviser nok en gang at han er en eklektisk MC med fete bars og et stort våpenarsenal hva gjelder flow og fraseringer. Som tekstforfatter er han blant de beste i landet, med interessante metaforer som får en til å tenke.
Alle sangene er ikke like friksjonsfrie. Her er låter som utfordrer lytteren, men de er vanskelig å skippe fordi det er overraskelser rundt hver sving. Flere låter hadde gjort seg.

Back To Top