skip to Main Content

Rekordmange løsepenger utbetalt som følge av digital utpressing

Gjennomsnittlige utbetalinger som følge av utpressing ved bruk av ransomware har steget til rekordhøye 570 000 dollar i inneværende år. Hvilket er en økning på 82 prosent sammenlignet med fjoråret.

En av årsakene er stadig mer aggressive svindelmetoder for å tvinge bedrifter til å betale ut store summer løsepenger. I 2020 var gjennomsnittsutbetalingene på 312 000 dollar, hvilket var en økning på 120 prosent sammenlignet med året før.

Krever mer

I første halvdel av 2021 var gjennomsnittlig løsepengekrav på 5,3 millioner dollar. Hvilket er en økning på 518 prosent sammenlignet med 2020. Det høyeste løsepengekravet i første halvdel av 2021 var på 50 millioner dollar, mens det høyeste i 2020 var på 30 millioner dollar.

Fire metoder

Tallene kommer fra en rapport utarbeidet av sikkerhetskonsulentgruppen Unit 42 i Palto Alto Networks, som tar for seg de siste årenes utvikling i bruk av ransomware. I rapporten konkluderes det med at kriminelle grupperingen investerer i stadig mer komplekse og omfattende ransomware-operasjoner. De fire metodene som brukes for utpressing er:

  1. Kryptering: Ofre betaler for ny tilgang til krypterte data og kompromitterte datasystemer som slutter å fungere ettersom nøkkelfilene er krypterte.
  2. Datatyveri: Hackere truer med å offentliggjøre sensitiv informasjon dersom løsepenger ikke betales (en trend som tok av i 2021).
  3. Denial of Service (DoS): Kriminelle benytter seg av «denial of service» hvor ofrenes offentlige nettsteder lukkes ned.
  4. Trakassering: Kontakter, kunder, forretningspartnere, ansatte og medier kontaktes for å fortelle at bedriften er hacket.

Det forventes at bruken av ransomware vil fortsette å øke i månedene som kommer, og at nettkriminelle vil finpusse metodene ytterligere for å tvinge ofrene til å betale.

Sorry. No data so far.

Back To Top