fbpx
skip to Main Content

Arendalsuka 2021:

Bergans og WWF med tydelig klimakrav til Rotevatn

I går overrakk Bergans og WWF Verdens naturfond resultatet av sin Save The Seasons-underskriftskampanje til klima- og miljøminister, Sveinung Rotevatn. Oppropet, som er signert av 10 554 personer og 35 bedrifter, krever varig vern av årstidene i form av reelle klimatiltak.

 

Det var i januar 2020 at Bergans, i samarbeid med WWF, lanserte sin Save The Seasons-kampanje. Sammen tok de til orde for varig vern av årstidene ved å få dem oppført på UNESCOs verdensarvliste, med begrunnelse om at disse danner grunnlaget for hele vårt natur- og kulturmangfold.
Oppropet for årstidene og klimaet ble understøttet av en underskriftskampanje der både enkeltpersoner og bedrifter kunne vise sin støtte. Denne delen av kampanjen er nå avsluttet og resultatet ble i dag overlevert klima- og mijøministeren, i Arendal.

Søker samarbeid

Bergans, som tok initiativ til kampanjen, sier at dagens overlevering på ingen måte markerer slutten på deres engasjement. CEO i Bergans, Jan Tore Jensen, ønsker seg nå et tettere samarbeid med andre næringsaktører.
– For oss er dagen i dag en viktig milepæl. Oppslutningen fra næringsliv, organisasjoner og forbruker er et sterkt og tydelig signal om at man ønsker at alle land skal være med og ta ansvar for en mer bærekraftig fremtid. Vi erkjenner samtidig at det er nå den viktigste delen av jobben begynner. I Bergans tror vi at utviklingen går raskere om vi står sammen, og vi ønsker å ta vår del av ansvaret, sier Jensen.

Stort engasjement

Både Bergans og WWF mener at kampanjen med tydelighet viser at det finnes et stort engasjement for klimaet både i befolkningen og i næringslivet, og at det nå hviler et stort ansvar på myndighetene.
– Klimaendringene er her nå, og de kommer til å bli stadig verre. Nordmenn har et nært forhold til naturen og årstidene, og vi kjenner sterkt på endringer som mildere vintre, kraftigere regn og mer ustabilt vær. Det er veldig motiverende at over 10 000 personer og 35 bedrifter nå har signert oppropet om å redde årstidene. Nå må politikerne ta folkets engasjement for å få ned klimautslippene på alvor, sier generalsekretær i WWF, Karoline Andaur.

Back To Top