fbpx
skip to Main Content

Sørlandets Kunstmuseum åpner opp for «SNEAK PEEK» til Årsutstillingen.

For første gang i Sørlandets Kunstmuseum sin historie har museet gleden av å vise Årsutstillingen. Allerede fra onsdag 26. august kan publikum observere små glimt av jury- og monteringsprosessen.

 

Norske Kunsthåndverkers Årsutstilling har eksistert siden 1979, og er en av de viktigste nasjonale begivenhetene innen materialbasert samtidskunst. Her kan publikum se hva som opptar kunsthåndverkere i dag, enten de arbeider med tekstil, keramikk, tre, metall eller glass. Hele 379 kunsthåndverkere har søkt seg til Årsutstillingen i år, med til sammen 898 verk.

Etter en første juryering har antallet kommet ned til 87 verk som nå befinner seg i museets lokaler før andre og siste juryering utført av NKs nasjonale jury førstkommende onsdag. Årets jury består av Karina Presttun (tekstil), Hanne Haukom (keramikk), Elin Hedberg (metall) og Hanne Cecilie Gulstad (museets representant).

Hvilke verk som blir valgt ut til den endelige utstillingen må vi vente i spenning på å få vite frem til offisiell åpning av Årsutstillingen 2. oktober.

Back To Top