fbpx
skip to Main Content

Agder-jenter kjemper om å bli fremtidens landslagsspillere

Fem jenter fra Agder knivet nylig med jevnaldrende jenter i alderen 14-15 år, for å overbevise Norges Fotballforbund om at de er blant fremtidens landslagsspillere som kan bidra til at norske landslag kan kvalifisere seg til de store mesterskapene.

 

– Det betyr så utrolig mye for meg å komme med på Equinor Talentleir, det er noe jeg har ville vært med på siden jeg var liten. Jeg har kjempet mye for det og det er helt fantastisk å være her blant de beste i Norge, på mitt kull, sier Lotte Egeland (15)

Koronasituasjonen gjorde at det også i år var usikkert om talentleiren, som er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, kunne gjennomføres. Heldigvis fikk NFF på plass et strengt smittevernsregime som har gjort at de mest talentfulle fotballjentene i 2006 og 2007-årgangen har kunne møtes og trene sammen på Urædd sitt treningsanlegg i Porsgrunn.

– Det har selvfølgelig vært kjipt med koronaen, men jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg har trent mye. Det har jeg fått igjen for, og nå får jeg spille fotball med en masse forskjellige folk fra over hele Norge, sier Anny Kerim-Lindland (14).

Viktig med et godt tilbud

Gjennom året har NFF en rekke tiltak for de spillerne som er gode nok til å være en del av Equinor Landslagsskole, og leiren i Porsgrunn er en viktig samling for å kunne utvikle spillerne som kan spille på J15-landslaget både i år og neste år.

− Det er utrolig godt at pandemien ikke satte en stopper for jentenes talentleir. Vi har samarbeidet med NFF om utviklingen av unge fotballspillere i over ti år, og vi vet at samlinger som den i Porsgrunn gir talentfulle spillere muligheten til å måle krefter med likesinnede. Vi tror at spillerne fra Agder som deltok på årets leir får motivasjon til å yte det lille ekstra for å utvikle seg videre som fotballspillere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Back To Top