fbpx
skip to Main Content

Nyhet:

Historisk vellykket klekking i Dyreparken

Fakta:

Struts lever i familiegrupper som består av en hann og opptil 15 hunner. Alle hunnene i gruppen legger eggene i samme rede. Gruppen bytter på å ruge eggene, hunnen ruger om dagen og hannen ruger om natta.
Et strutseegg kan veie opptil 1,5 kg, det tilsvarer 20-24 hønseegg. Eggene klekkes etter ca. seks uker. Kyllingene vokser 30 cm i måneden. Når de er seks måneder er de på størrelse med foreldrene. Ungene lever sammen med foreldrene i opptil et år.

Nå kan du se strutsekyllinger i Dyreparken for aller første gang. Video under artikkelen.

 

I sommer har strutsene Zazu og Godzilla vekselvis ligget og ruget på egg. I slutten av juli klekte det ut syv strutsekyllinger. Dette er første gang strutsene i historien at Dyreparken har fått frem strutsekyllinger.

–       Strutseparet vårt har klekket kyllinger for første gang sammen. Det er kommet syv kyllinger, og det har gått veldig bra. Dette er kjempe stas. De voksne er veldig   flinke, passer veldig godt på, lærer de å finne og spise mat og tar de under vingene for å gi dem varme. Nå skal de bare vokse seg litt større før neste steg er å komme ut på savannen. Det er i tillegg en kjempe god aktivisering for de voksne som nå må passe på dem hele døgnet, sier en fornøyd dyrepasser Lisbeth Langevold.

Strutsene holdes adskilt fra de andre dyrene på savannen til kyllingene blir litt større. Gjestene kan se live fra strutseområdet på skjerm ved savannen.

 

Back To Top