fbpx
skip to Main Content
UNIK: Den nye tepperensemaskinen er den eneste av sitt slag på Sørlandet, i følge Ronny Foldnes og Anne Hudalen.

Hos Ronny blir teppende gullende rene

Resolve på Mjåvann har gått til anskaffelse av Sørlandets største tepperensemaskin. Tepper som har vært svært skitne blir gullende rene, og det er få begrensninger i hvor store eller små tepper som maskinen kan behandle ettersom maskinen kan behandle tepper opptil tre meters bredde.

– Etter å ha gjort en grundig markedsundersøkelse, så vi at det var et marked for denne typen tjeneste. Den er laget i Spania, av den eneste som faktisk har kompetansen som skal til. Så vidt vi vet, er vi de eneste på Sørlandet som kan tilby vask og rens med denne typen maskin, sier Anne Hudalen i skadebegrensnings- og renholdsbedriften Resolve som holder til på Mjåvann industriområde.

Banker, vasker, sentrifugerer
Tidligere renset Resolve teppene mer manuelt, med vask og oppsug. Den nye maskinen banker først teppene grundig slik at alt det tørre forsvinner før vask, innen teppene støvsuges, skures, vaskes og skylles, før vannet presses ut. Operasjonen avsluttes med at teppene sentrifugeres.
– Teppende blir fullstendig rene. Dette representerer en stor investering for oss, men resultatet blir langt bedre enn ved tradisjonell behandling, fremholder Ronny Foldnes som til daglig opererer den nye tepperensemaskinen. Rundt 700 000 kroner har det kostet å få den nye maskinen i hus.

Går langt raskere
Tiden det tar fra teppene legges i maskinen og til de er ferdig sentrifugert, går langt raskere enn om teppene hadde blitt vasket på den tradisjonelle måten.
– Vi ønsker alltid å levere topp kvalitet. Vi synes jo det er mye mer spennende og tilfredsstillende å levere fra oss noe som er så grundig rengjort man kan få det. Med tradisjonell tepperens og vask, er det jo begrenset hvor langt ned i teppet man faktisk kommer, fremholder Hudalen.

Maskinen er altetende. Under demonstrasjonen som blir oss til del, kjører Ronny Foldnes igjennom både små løpere, sengefotvarmere, små stuetepper, og både store og små fluffy tepper som eierne har hatt liggende på stuegulvet.

Skylles grundig
En utfordring med å rense tepper av middelmådig kvalitet, er at fargene kan falme, sågar flyte utover i teppet.
– Vi har en egen tilsetning i vaskeprosessen for å forhindre dette, i tillegg til at slike tepper skylles grundig, gjerne flere ganger. Maskinen er også så skånsom at de fleste tepper kan vaskes i denne maskinen, opplyser Foldnes.

Når vaskingen er ferdig, blir teppene hengt opp til tørk. Avhengig av type og tykkelse, henger teppene til tørk i alt fra en til tre dager, i et eget oppvarmet lokale.
Selv om Resolve i flere år har renset tepper for både moteller, hoteller, overnattingsbedrifter, private, hytteeiere, bedrifter og andre, innebærer investeringen i den nye maskinen at Resolve kan favne over et enda større marked enn tidligere.

– Ettersom teppene blir helt rene, får teppene et nytt liv, og følgelig også lengre levetid. Etterspørselen har økt og den ser bare ut til å øke godt på også i tiden som kommer, forklarer Anne Hudalen.

RENT: Vasken er gjennomført. Teppene er blitt gullende rene.
SENTRIFUGE: Prosessen avsluttes med at teppene sentrifugeres.
Back To Top