fbpx
skip to Main Content

Sårbar og personlig debut-EP fra Ylva

Fakta:

21-åringen fra Vågsbygd, Kristiansand har allerede satt seg selv på kartet med et imponerende knippe låter og en sterk formidlingsevne live bak seg. Den siste tiden har hun samarbeidet med Disney Company om deres julelåt «Kjærlighet er et kompass» og deltatt i storsatsningen til NRK1, De Neste, der unge, fremadstormende artister har tolket og levert nye versjoner av et knippe etablerte artisters låter denne våren – ved siden av å skrive, spille inn og ferdigstille sin første norskspråklige EP.

I dag slapp Vågsbygd-jenta, Ylva, sin debut-EP Gule roser. Den personlige låtsamlingen følger hennes reise i å stå på egne ben, utforske og finne seg selv og sitt fulle potensiale.

 

Prosjektet med EP´en startet da Ylva flyttet hjemmefra for første gang, og forteller en historie om hvordan det er å være ung kvinne i Norge i 2021. Låtene tar for seg de ulike temaene og sinnsstemningene hun og mange andre unge opplever i dag, som kan være til inspirasjon for mange.

– Gule Roser setter lys på alle følelsene og utfordringene som jeg måtte gjennom da jeg skulle stå på egne ben. Jeg ble så inspirert av det gamle blomsterspråket hvor gule roser blant annet står for svik, utroskap og falskhet. Roser er noe vakkert, men samtidig ligger det alltid noe bak det vakre. Det var faktisk min mor som nevnte dette for meg og da føltes tittelen enda mer riktig, forteller Ylva.

Synger om søsteren

Gule roser er Ylvas første EP på morsmålet, og består av tre tidligere utgitte singler inkludert høyaktuelle «Bli her» med Stig Brenner. I dag slapp hun to nye låter, deriblant singelen «Aurora»,som er en emosjonell og oppløftende låt dedikert til hennes lillesøster.

«Husker du at selvtilliten er det beste antrekket..Ikke glem de fine tingene når du ser i speilet..Ikke gi opp, jeg skal holde deg oppe, indre demoner banker og slår.. Innerst i hjertet du kjenner det brister, du har ikke tapt.
Du er ikke alene, når sinnet ditt stormer..Og tankene går fra sol til grå sky.. Står når det regner, og tårene renner, jeg vet det ordner seg til slutt – Aurora», synger Ylva.

Magisk navn

Artisten synes navnet Aurora har en magisk klang over seg.
– Jeg sa navnet hennes i studio en dag og da begynte ordene å falle på plass. Låten kom veldig naturlig til og jeg er glad for at jeg har en hel låt som handler om en veldig spesiell person i livet mitt. Som storesøster ser jeg at hun går gjennom mange av de samme vanskeligheter som jeg har gjort i oppveksten min rundt venner, kjærlighet og selvtillit. Ved å gi ut denne sangen håper jeg at hun og alle andre som eventuelt er i samme situasjon kan føle på at de ikke er alene.

EP´en er skrevet av Ylva med produsent Benjamin Pedersen. De unge, talentfulle musikerne fant umiddelbart tonen og samarbeidet om EP-prosjektet ble da et faktum. Den P3-listede låta, Bli her, har et stjernelag av bidragsytere, og er blant annet skrevet med Lil Halima og Emelie Hollow og produsert av Benjamin Pedersen, Tirelli og Filip Kollsete.

 

Back To Top