fbpx
skip to Main Content

Take-away like god som i restauranten

Fakta:

Spis ute-uka er en matfestival hvor de fleste av Kristiansands restauranter frister med en signaturrett til lav pris, med priser helt nede i 100 kr for en hovedrett. I dag er Spis ute-ukas siste dag.

Matkulturen blomstrer i Kristiansand. «Spis Ute Uka» (tidligere «Spis for 100») er blitt en av Sørlandets største matfestivaler, og skaper “ville tilstander” i byen  hvert år, og bidrar til et yrende liv på byen og på spisestedene.

Serveringsbransjen i Kvadraturen kan nå si at «Spis Ute Uka» er kommet for å bli. Spisestedene har fått sin egen «Handelens dag», og den varer ei hel uke to ganger i året; første hele uken i februar og første hele uken i september. 

Peppes Pizza er en bauta i Norges restaurant-flora. Denne uka, og resten av dagen i dag, kan du sikre deg en stor Chicago-pizza til kun 150 spenn, under Spis ute-uka.

 

En Peppes pizza slår sjeldent feil. Oregano er deres hemmelige våpen, som de anvender som krydder på mange av deres pizzaer.

Under Spis ute-uka, kunne man få seg en stor Classic Chicago-pizza for kun 150 kr, enten man ville nyte den i restauranten eller ta den med hjem. Normalt koster en slik mellom 168 kr og 278 kr, avhengig av hvilken topping man velger. Dermed kunne man sikre seg et skikkelig varp av et familiemåltid her.

Peppes har en egen duft som gjør at man får vann i munnen før man har satt tenna i herligheten.
Fredag testet vi en Ham & Mushroom (normalt 178 kr), som frister med skinke, marinert aromasopp og oregano.

Her er selvfølgelig også rikelig med ost og tomatsaus på denne, men som italienerne sier når det kommer til smak: Less is more. Man trenger ikke mer enn et par-tre ingredienser for å lage en smakfull rett.
En pizza hvor skinke og aromasopp er hovedaktørene, vil du garantert ikke skuffe barna. Denne pizzaen er ikke for sterk for dem. Skinken er lett å tygge og alle råvarene fremstår som ferske, hvilket er viktig når det kommer til sopp.

Chicago-pizzaen har den tykke bunnen med høy og sprø skorpe, som setter prikken over i´en, og på skorpen finner du deilig smeltet ost som er blitt gylden og bidrar med sprøhet og smak. En annen fordel med tykk bunn er at den holder seg varm lengre, i esken på vei hjem.

Back To Top