fbpx
skip to Main Content
SINGLE-AKTUELL: Vero Noah debuterer som låtskriver på platemarkedet med singelen Fragile, sammen med Numa Edema fra Oslo.

Framskynda Veronicas single-debut

Med 30 000 kr fra Drømmestipendet kunne Veronica Andersen ferdigstille produksjonen og fremskynde lanseringen av singelen, «Humble», som ble utgitt 7. oktober.

 

– Jeg har jobbet med en EP i to år og hadde en plan om å finansiere produksjonen med inntekter fra spillejobber, noe pandemien satte en effektiv stopper for. At single-debuten skulle komme nå i høst, framsto derfor som virkelighetsfjernt, fram til jeg fant navnet mitt på lista over årets 50 drømmestipendmottakere. Jeg trodde først det var feil, og begynte å grine av glede da jeg fikk bekreftet at jeg faktisk hadde nådd gjennom nåløyet til juryen, sier Veronica Andersen henrykt.

Det er ikke mange dager siden Veronica Andersen (22) slapp låten «Humble» på alle strømmeplattformer, under navnet Vero Noah med 30  000 støttekroner fra Drømmestipendet. Artisten og låtskriveren må fortsatt klype seg i armen for å være sikker på at utgivelsen ikke bare er en drøm.
– Å gi ut egen musikk er noe jeg har drømt om siden jeg var elleve år, så dette er vanvittig stort for meg. Drømmestipendet har gitt meg økonomiske midler til å realisere en stor deldrøm. Tildelinga er også en fantastisk bekreftelse som har løfta selvtilliten og motivasjonen til å satse videre på en musikkarriere, røper Veronica.

Fra YouTube-opplæring via musikkgymnas til bachelorstudier

Veronica var ti år gammel da hun fikk sin første akustiske gitar. Et lilla instrument med glitter og stæsj som straks ble jentas foretrukne «leketøy». Ved hjelp av YouTube-videoer og stor besluttsomhet lærte hun seg fort å traktere instrumentet. Frøet som vokste til en musikerdrøm, var sådd.
– Jeg oppdaget fort at dette var mye mer enn en hobby. Drømmen om å drive med musikk på fulltid dukket opp rimelig kjapt. Bortsett fra noen år i barnekor er jeg stort sett selvlært både på gitar og innen låtskriving, og dermed fikk jeg ikke undervisning i musikk før jeg flyttet hjemmefra (fra Froland, red.anm.) og begynte på Vennesla musikkgymnas, sier Veronica.

I dag er drømmestipendmottakeren bosatt i Kristiansand der hun jager musikerdrømmen som andreårsstudent på artist- og låtskriverlinja ved Universitetet i Agder.
– Jeg stortrives og føler meg veldig heldig som har fått plass ved et bachelorstudium der jeg kan bruke all tid og energi på lidenskapen min. Jeg er omgitt av medstudenter som brenner for det samme, og får undervisning og veiledning av lærere som virkelig bryr seg, og som oppfordret meg til å søke på Drømmestipendet, sier Veronica.

Håper på EP-utgivelse neste år

Veronica er ikke noe ubeskrevet blad i musikermiljøet på Sørlandet. Hun ble tidlig en kjent stemme på UKM-scenen, og har også opptrådt på Kilden teater og konserthus, Samsen kulturhus, Q42 og Studio B, for å nevne noen. I tillegg har hun skrevet musikk for flere artister, medvirket i musikkvideoer og vært på norgesturné med Sofia Aarvik. I 2018 kom singelen «Fragile» med Numa Edema feat. Vero Noah. Så skulle det gå enda tre år før Veronica fikk sin solosingel-debut, med låten «Humble».
– Jeg har skrevet tekst og melodi, synger og spiller gitar, men har fått med meg en produsent og et knippe veldig flinke musikere som jeg har gitt rom til å være kreative på sine respektive instrument. I mange år var det bare meg og gitaren, og selv om jeg drev med noe jeg elsket, har det tidvis vært i overkant mye alenetid. Det å samle folk rundt seg som jobber på det samme prosjektet, har både vært gøy, sunt, inspirerende og produktivt, forklarer Veronica, som på ingen måte har planer om å hvile på laurbærene selv om singeldebuten er et faktum.

– «Humble» er forhåpentligvis bare begynnelsen. På nyåret slipper jeg singel nummer to fra EP´en som, dersom alt går etter planen, vil bli utgitt til våren.

Drømmen

Ifølge Veronica betyr artistnavnet Vero Noah genuin, trøst og oppmuntring, som er en beskrivelse hun ønsker å leve opp til både som musiker og menneske.
– Jeg er opptatt av å skape ekte, ærlig musikk, sette ord på vanskelige ting og formidle på en måte som berører, inspirerer og får mennesker, som kanskje kjenner på ensomhet, til å føle seg mindre alene. Drømmen er å nå ut til så mange som mulig, og en dag kunne leve ene og alene av musikken, forteller Veronica, som har sin ultimate drøm klar:
– Holde konsert i Madison Square Garden. Utvilsomt en skikkelig hårete drøm, men like fullt et ærlig svar på spørsmålet ditt, sier Veronica leende, før hun straks blir alvorlig igjen.

– Det er mye hardt arbeid som ligger bak hver låt, og når en drømmer om å etablere seg i en bransje der en får mange nei, er det desto viktigere at det fins en ordning som Drømmestipendet, som kan holde liv i motivasjonen og drømmene når det butter imot. Stipendet er også et kvalitetsstempel som jeg er stolt og ydmyk over å ha fått. Jeg anbefaler absolutt unge kulturutøvere å søke Drømmestipendet, avslutter Veronica Andersen.

Intervjuet var først publisert på Drommestipendet.no.

Back To Top