fbpx
skip to Main Content
Julefly: Juleutstillingen hos Oddernes Gartneri er noe for seg selv. Juleflyet er som alltid et høydepunkt for de fleste som tar turen gjennom hagesenteret i jula.

En kickstart for julestemningen

Med sine over 90 år i bransjen har Oddernes Gartneri fått et spesielt godt rykte for å spre julestemning i førjulstiden. Torsdag var det duket for åpning av årets store juleutstilling, selvfølgelig større og flottere enn noensinne.

 

Oddernes Gartneri har over flere år bygget seg opp et rykte for å ikke bare være et hagesenter, men også for å spre julestemning som ingen andre. Over tusen kvadratmeter fylles med nisser, alver, gaver og julekreasjoner, og det er nærmest som å trå inn i et museum, som kan imponere og spre julestemning for barn og voksne i alle aldre.
– Målet er å skape en opplevelse du kan ta med deg inn i førjulstiden. Når du kommer hit skal du få en «wow»-følelse og komme i skikkelig julestemning. Vi skal ikke bare være en butikk du kan kjøpe en plante og en julenisse, vi vil være en destinasjon man ønsker å besøke, utforske, og komme tilbake til, smiler Frøydis Andersen og Anette Fjellestad fra Oddernes Gartneri.

En unik opplevelse

De siste årene har storsatsningen på en ekstraordinær julebutikk eksplodert hos Oddernes Gartneri. Frøydis forteller at kunder allerede på sensommeren begynner å spørre om når årets julebutikk vil stå klar, og at de stadig har besøk av både barnehager, skoler og barn som studerer utstillingen med store øyne og høy juleglede. Dette gir en ekstra god følelse hos gjengen på Oddernes Gartneri.
– Det at barn og kunder gleder seg til å oppleve årets julebutikk er et tegn på at vi har lykkes. Årets utstilling har fått inn et par nye høydepunkter, og selvfølgelig noen populære kjenninger fra tidligere. Vi overhører folk si «her kommer barna til å gå bananas», men det gjelder nok mange av de voksne også, ler Frøydis og Anette.

Riggingen til den store juleutstillingen starter allerede i slutten av september. Da skal hagemøbler og drivhus vike for juletrær og tinnsoldater.
– Det har gått med mange timer til rigging og dekorering, men når juleutstillingen endelig er åpen og alt er på plass er det ingenting gøyere enn å se resultatet og tenke på julegleden vi får spre til alle som besøker oss, forteller damene stolt.

Alt til salgs

Det aller meste av den rundt tusen kvadratmeter store utstillingen er til salgs og tar etter hvert turen til de mange stuer og hjem. Utstillingen går hele november og desember, og kan skilte med nye gode tilbud hver uke i hele juletiden. Frøydis forteller at det sjeldent er mye som må lagres til neste år.
– Mange er ute etter den litt mer spesielle julepynten og den finner de her, smiler hun mens hun viser frem et gigantisk julefly. At folk har vært mye hjemme under pandemien har vi merket godt, det er tydelig at folk gir hjemmet litt ekstra kjærlighet og pynter skikkelig til jul, legger hun til.

I helgene har også kaféen åpen, med masse godt å drikke og ferske lokale bakevarer. I tillegg selger gartneriet mange forskjellige typer egenpakkede julegaver, dyreutstyr, godteri og velsmakt kos, og selvfølgelig et stort utvalg blomster og planter.

Julestemning i 90 år

Det tradisjonsrike gartneriet har røtter tilbake til 1930 og har vært familiedrevet i hele fire generasjoner. I 2015 gjennomgikk gartneriet en stor utbygging og Anette og Frøydis forteller at etter dette har det bare gått en vei – og det er oppover.
– Vi har kunder i alle aldersgrupper, og vi har både barnehager, skoler, foreldre og besteforeldre som kommer innom med store øyne og skryter av juleutstillingene. Det synes vi er veldig moro. Vi håper å ha sådd et lite frø i folk som vil fortsette å gro i årene fremover, og ønsker alle hjertelig velkommen til å spre juleglede sammen med oss, avslutter damene.

 

Høydepunkt: Tradisjonen tro er Julebyen på plass og et «selfiehøydepunkt» for mange. Byen er fylt med masse små, flotte bygninger og figurer.
Opplevelse: Frøydis Andersen og Anette Fjellestad hos Oddernes Gartneri viser stolt frem årets juleutstilling, fylt av nisser, sopper, julelys og unike julekreasjoner.

 

Nyhet: Årets store nyhet er julenissen som forteller eventyr for barn og voksne som setter seg ned og lytter med stor begeistring.
Back To Top