fbpx
skip to Main Content
Ledende: Lokal seriegrunder P @ @l og hans kollega Steinar Gjervoldstad er landsledende på spesialbygging av foodtrucks. Vognen på bildet er landets største i sin klasse, hele 10,5 meter lang! De forteller at markedet har eksplodert etter pandemien. Mange ønsker å drive for seg selv og at foodtruck er en rimelig måte å oppfylle grunderdrømmen på.

Food truck-markedet eksploderer, og det fortsetter og fortsetter

«More than booming, the food truck industry is exploding» slik lyder mange av overskriftene vi finner i de største nyhetsmediene i Amerika i dag, og her hjemme er ingen unntak.

 

Foodtruck bransjen vokser, vognene blir større, og den lokale seriegrunderen P@@l leverer stadig større og flottere vogner ut på landets veier, og skaper hundrevis av arbeidsplasser på hjul. Hele 10,5 meter er thaimat-vogna som ruller ut fra «Deals On Wheels» sine kontorer på Tinnheia denne fredags morgenen. Vognen som skal helt til Hammerfest er i dag den største i sitt slag, og P@@l forteller at markedet for foodtrucks de siste årene kort og greit har eksplodert.

– Det er vanskelige tider i arbeidsmarkedet, og mange mennesker sitter på et stort og ubrukt potensiale, og en drøm om å drive sitt eget. Å drifte en matvogn er å skape arbeidsplasser og realisere drømmer, og det på et lavt budsjett, forteller P@@l som gjennom «Deals on Wheels» er landets største aktør på å spesialprodusere rimelige matvogner og arbeidsplasser på hjul.

Gründerdrømmen

Mange ønsker å drive for seg selv og gjennom gode leasingavtaler er det mange som har fått realisert gründerdrømmen sin ved hjelp av P@@l.
– Billigere business får du ikke. Vi hjelper potensielle nye foodtruck-grundere med alt fra idé til gjennomføring. Vi tilbyr billig finansiering og hjelper med det meste for den nye grunderen, forklarer han.

De fleste food truck´ene er spesialdesignet og kan tilpasses de fleste behov. Toalett, kjølerom, varme i gulv, varemottak, kjøkken osv. Vognene spesialbygges i Danmark, Tyskland, Kina og Krakow, men også så lokalt som på Mjåvann, for å så fraktes til Tinnheia før de sendes videre til foodtruck-grundere i det ganske land.
– Folk kommer til meg med en drøm og så hjelper jeg dem å realisere denne drømmen. Veien fra idé til en ferdig vogn er lang uten riktig ekspertise. Deals on Wheels har god erfaring og leverer personlig service av høyeste kvalitet. Alle vognene vi leverer er unike, smiler han.

Mobil kirke

Det er derimot ikke bare mat flyttbare vogner kan brukes til. P@@l fikk for en tid tilbake idéen om en mobil kirke. Etter et besøk av Lillesandpresten Ivar Skippervold som fikk se tegningene, ble dette diskutert med bispekontoret som tente på ideen og ble et faktum.
– Kirken er seriøst, kreativt og flott, men det kommuniserer også et viktig budskap og funksjon, forteller Skippervold oss på et tidligere tidspunkt.

– Potensialet er veldig stort i mange sammenhenger hvor kirken gjerne ønsker å være til stede. På festivaler vil man kunne synliggjøre seg rent kommunikasjonsmessig, men også kunne tilby et rolig sted der man kan finne en indre fred og søke en god samtale. Om folk bare kommer for en prat og en kopp kaffe, eller ønsker å støtte kollekten for en god sak, så tror jeg dette er en god fremtidstanke for kirken, avslutter han.

Nylig kunne man lese i lokalavisene om at det plutselig dukket opp en kirke i Høllen en fredags formiddag, da den mobile kirken ble tatt i bruk i bryllupsanledning. Det er nettopp slike muligheter P@@l liker å utfordre, og her har han store planer. Han stiller gjerne med både kirke på hjul, og en lekker sort Chrysler Windsor 1948 veteranbil for brudeparet.
– I dag tenker mange litt utenfor boksen når de tenker på bryllup og spesielle anledninger. Kirken på hjul åpner opp for slike muligheter, enten du vil gifte deg hjemme i egen hage, eller et offentlig sted med vakre omgivelser. Mange velger også å la matvogner stå for maten, nettopp på grunn av pris, tilgjengelighet, og det store utvalget av kulinariske opplevelser, forteller P@@l.

Rimelig og enkelt

Flere og flere nordmenn har fått opp øynene for muligheten en matvogn gir i hverdagen. Stadig flere stopper innom en matvogn på vei hjem fra jobb for å ta med en både god og rimelig middag til hele familien. Det store utvalget gjør at man får en helt annen tilgang på god og eksotisk mat fra alle verdenshjørner. Dette er nok en stor grunn til at markedet vokser som det gjør, og P@@l skryter spesielt av flinke og arbeidsomme damer og menn fra utenlandske bakgrunner og kulturer som virkelig gjør det bra i foodtruck bransjen.
– Nå finner man dem på de fleste torv og utenfor de fleste kjøpesenter gjennom hele landet. Mange restauranter og kafeer bruker mobile matvogner for markedsføring, reklame og nærhet til kundene, og vi ser mange kjøpesentre og butikker gjerne ønsker velkommen til matvogner som skaper trafikk og øker kundetilfredsheten. Det er en vinn-vinn for begge parter. Matvognene er nå godt representert i de fleste Sørlandsbyer og gir mulighet for en kjapp, god og smakfull matbit i en travel hverdag, men også eksotiske og kulinariske gourmetopplevelser på et fornuftig budsjett, forteller P@@l.

Kommet for å bli

P@@l legger til at matvogner virkelig skaper liv og røre i bybildet og at konseptet er kommet for å bli. Både lokalt og i Europa arrangeres det store messer og markeder hvor matvogner samles til stor glede for befolkningen, både visuelt og for mange gode og eksotiske smaksopplevelser.
– Det er bare fantasien som setter grenser og man kan lage unike vogner til enhver anledning.

Folk får mer og mer opp øynene for denne typen matservering og vi blir veldig godt tatt imot i markedet, avslutter han. Sitter du med en matvogn-grunder i magen? Eller er det kanskje på tide å utvide restaurantdriften med en mobil matvogn? Da er du i gode hender hos P@@l og Deals on Wheels.

Kvalitet: Kundene vil ha verdi for pengene. De vil ha kvalitet og det skal være enkelt, effektivt og billig, men også ansvarlig og bærekraftig, forteller P@@l.
TEGNER: På kontoret i Tinnheia idemyldres og tegnes alle matvogner for hånd av P@@l selv og hans gode makker Trond T. Som begge har lang fartstid i markedet.
Back To Top