fbpx
skip to Main Content

Derfor bør du velge gulvbelegg

Gulvbelegg tåler røff behandling, vann – og er godt å gå på. Dessuten kommer det i veldig mange design.

 

LIVLIG LEK: Et mykt gulv demper lyder fra tråkk og lek.

Gulvbelegg tåler vannsøl, barns viltre lek, snø og smuss som følger med skoene inn. Dessuten er det lett å holde rent. Det krever lite vedlikehold og føles lunt å gå på barfot.

Tåler vann

Det kan Tom Arntzen fra Happy Homes skrive under på. – Ja, med gulvbelegg hjemme kan du la barna utfolde seg uten å bekymre deg for slitasje på gulvet. Heldekkende gulvbelegg tåler vann, og kan dermed vaskes med våtmopp uten å skade gulvet. Dette gjør vask og vedlikehold enklere, men husk at ikke alle gulvbelegg kan benyttes på bad. Ved våtromsarbeid bør du ta kontakt med fagpersonell for valg av materialer som er våtromsgodkjente, sier han.

MORO MED VANN: Med gulvbelegg hjemme kan du la barna utfolde seg uten å bekymre deg for slitasje eller fuktproblemer.

Enkelt å legge

Når nordmenn pusser opp, velger ni av ti som gjør noe med gulvet å skifte det ut. Da er det en stor fordel med gulv som er lett å skifte ut.– Installasjon av et vinylgulv tar ofte kortere tid enn å legge andre typer gulvmaterialer. Når undergulvet er klart, er det nesten bare å rulle gulvet ut. Det finnes vinylgulv med en tekstilbakside som kan legges løst. Enklere blir det ikke, sier Hege Moland i Tarkett. Hun mener et vinylgulv kan holde i svært mange år. – Den dagen gulvbelegget eventuelt skal byttes ut, er også det en enkel jobb om gulvet ikke er hellimt, sier hun.

TÅLER VANNSØL: – Gulvbelegg lagt med rull er vanntette. Dette er fordi når gulvet er lagt med rull så har ikke vannet noen sprekker å renne gjennom, forteller Tom Arntzen fra Happy Homes.
KULE KOMBINASJONER: Vinyl tillater mange kombinasjoner. Dette gjør at du kan være mer leken i designet.

Behagelig for små føtter

Gulvbelegg er kjekt når du har små barn.
– Barn slår seg. Da er det en fordel at gulvet ikke er steinhardt. Med gulvbelegg kan du som forelder være litt mer avslappet når barna leker, sier Ildko Vanem, markedssjef i Gerflor.

Få en unikt design

De siste årene har nye design og mønster gjort at flere velger utradisjonelle mønstre på gulvbelegget, særlig på kjøkkenet.
– Resultatet blir at du får en mer spennende atmosfære, mener Hege Moland fra Tarkett.

KJØKKENGULV: På kjøkkenet, der du står og går mye er et vinylbelegg godt for ryggen. Belegg er enkelt å legge løst i mindre rom.
Back To Top