fbpx
skip to Main Content

Ny stor gave til Blå Kors Kristiansand

– Det er viktig for oss å bidra når vi kan, vi har en moralsk plikt til å bidra. Det sier daglig leder Per Håkon Hansen i HSH Entreprenør, og Jan Frode Tobiassen i Strai Kjøkken, som sammen har donert 500 000 kroner til arbeidet Blå Kors driver i Kristiansand.

 

– Dette er en stor, stor gave. Tusen takk for det bidraget dere gir som i sin helhet vil bli brukt til å bidra inn mot familier og andre som trenger en støtte og hjelp, fremholdt Arvid Solheim fra Blå Kors Kristiansand, i et møte med Hansen og en stor gjeng fra de ansatte, da gaven ble formelt overrakt. Blå Kors vil også besøke Strai Kjøkken og fortelle hvor mye dette betyr for barn og voksne i vanskelige livssituasjoner.

– Jeg er stolt og glad over den innsatsen dere har lagt gjennom året og som gjør det mulig for oss å kunne bidra til det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, sa Per Håkon Hansen da han informerte sine egne ansatte om gaven som gis.

Mange barn har det vondt

Uten deres trofaste innsats gjennom året, hadde ikke dette vært mulig å få til, mente Hansen.
– Det skjærer i hjertet å se at over 3 000 barn lever i en familie med vedvarende lavinntekt, og at man må stå over måltider for å kunne få råd til å betale regningene. Blå Kors satte et viktig fokus på dette i fjor, og har vært med på å bevisstgjøre hva dette handler om og effektene det får, sier Tobiassen.

Jan Frode Tobiassen fra Strai Kjøkken.

– Vi har jo sett medieoppslagene om hvor mange familier og barn i Kristiansand og omegn som lever med en vedvarende lavinntekt. Vi ønsker ikke å akseptere det når vi ser at mennesker har det vondt. Det bor omkring 30 000 barn i Kristiansand, og det er vondt å akseptere at det er over 3 000 barn i Kristiansand som lever i en familie som har lite, sier Hansen om bakgrunnen for at gaven blir gitt.

Et samfunnsansvar

Da har man et samfunnsansvar, og med det en plikt til å hjelpe, mener han.
Strai Kjøkken har gjennom flere år bidradd inn til ulike organisasjoner som arbeider for å hjelpe andre.
– Oppslagene i år har vært med på å øke fokuset på de utfordringene mange familier har. Det er noe som rører hjertet. En viktig vei fremover for mange som har lite, er muligheten for å få arbeid. Vårt bidrag i dette har vært å skape arbeidsplasser lokalt og i Norge, og ikke flytte ut deler av eller hele produksjonen til utlandet, slik at vi også kan bidra direkte til det arbeidet som drives for å hjelpe andre, sier Tobiassen.

Han har en klar oppfordring til andre bedrifter og foretak i distriktet.
– At mange går sammen om å bidra, og at bedrifter sammen med ansatte kan finne et beløp per ansatt som man ønsker å gi. For, jo flere som bidrar, jo flere kan få hjelp, sier Tobiassen. (Artikkelen fortsetter under bildet).

Per Håkon Hansen i HSH Entreprenør (t.v) sammen med Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand, da gaven ble overrakt.

Forebyggende arbeid

Mye av arbeidet vårt handler om å drive et forebyggende arbeid overfor ungdom, motivere dem til å fortsette på skolen, og legge til rette slik at ungdommene kan få gode tilbud å delta i.
– Å bli sett og hørt, og å få gode muligheter i livet er derfor så viktig, sa Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors-arbeidet i Kristiansand.

70 prosent av barn som vokser opp i et hjem med rus, arver foreldrenes rusproblem.
– Jo flere vi kan hjelpe til å få en annen og bedre start i livet, jo bedre er det, la han til.

– Alle gaver som vi får inn går uavkortet med til å aktivitet. Når vi får en slik fantastisk gave fra dere, kan vi bruke dem direkte på de menneskene som trenger det, sa Solheim.

Han informerte videre om litt av det arbeidet som Blå Kors med utgangspunkt i Kristiansand driver, med ti ulike virksomheter (Blå Kors Ferier, Blå Kors Chat-senter, Blå Kors Posebyen Kulturskole, Blå Kors Posebyen Frivilligsentral, Steg for steg, Barnas Stasjon, Blå Kors Kompasset, Blå Kors Arbeid og Inkludering, Blå Kors Ung og Blå Kors Vision Aktivitetspark).

Berører 70 000 mennesker i året

– Vi berører rundt en 70 000 mennesker i året gjennom det arbeidet som drives i Kristiansand, og vi ser at det nytter, at mange får hjelp til å ta gode steg i livet. Mellom 30 og 40 000 unge forholder seg til et eller flere av våre tilbud i løpet av året. Derfor er en slik gave som dere bidrar med, så viktig for oss, sier Arvid Solheim.

Back To Top