fbpx
skip to Main Content

Mye nytt å glede seg til i Dyreparken

Dyreparken lanserer flere spennende nyheter i 2022, og tar i bruk helt nye områder som ikke er benyttet tidligere. Investeringene har en samlet verdi på om lag 60 millioner kroner, og markerer starten på flere større utvidelser i destinasjonen.

 

Sjørøverhotellet har 10-årsjubileum i mai. Over 650 000 gjester har bodd i sjørøverlandsbyen Abra Havn siden starten, og hotellet har vært rangert som Verdens 6. beste familiehotell på TripAdvisor. Dyreparken hviler ikke på laurbærene av den grunn.
– Vi føler oss privilegerte at vi har en eier som fortsetter å heie på oss når vi satser stort. På tross av krevende år i vår bransje, har vi kommet godt ut av det hele så langt. Vi har stor tro på at vi også neste år vil skape reiselyst til destinasjonen, og gleder oss til å dele våre nysatsinger med både store og små, sier administrerende direktør i Dyreparken Per Arnstein Aamot.

Lagunen Beach Club – for de større barna

Dyreparken tar i bruk et helt nytt område, og lager dette spesielt tilpasset for de større barna. Lagunen Beach Club, som åpner i juni, blir en del av Badelandet, men plasseres på den andre siden av Grashavet. Her kan barna boltre seg i en gigantisk hinderløype på vannet som måler hele 15×45 meter. På land blir det flere andre kule aktiviteter, egen DJ og god sommerstemning.
For enkel og kort ankomst til det nye området bygges det en bro fra Badelandet over til Lagunen Beach Club.

Juliusskogen

Byggingen av det som skal bli 40 hytter i Juliusskogen, som åpnes 1. juni, er påbegynt. Hyttene bygges på påler, slik at fotavtrykket i naturen blir minimalt. Konseptet er basert på maksimal arealutnyttelse. Hvert bygg kan benyttes av opptil fem personer og skal fungere som en rimelig overnattingsplass. Via den nye broa over Grashavet blir ankomsten til Badelandet og Dyreparken enkel.

Savannen utvides

I 2022 settes spaden i jorda for en betydelig utvidelse av Savannen i Afrikaområdet. Arbeidet er starten på det som skal bli et helt nytt inngangsparti. Savannen vil gi dyrene nesten dobbelt så stor boltreplass. Gjestene vil kunne se inn på savannen allerede før de har kommet inn i Dyreparken.

Aldri før sett i Norge

Neste års kveldsforestilling i Kjuttaviga, Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet, er en nyskrevet fortsettelse av fortellingen om Grusomme Gabriels skatt. Forestillingen byr på helt unike effekter som aldri før er blitt vist i Norge, ifølge Dyreparken, som lover en spektakulær premiere 7. juli 2022 og forestillinger til og med 4. august.
– Vi gleder oss til en storslått forestilling i Kjuttaviga. Aldri før har vi gjort dette, og vi kan garantere vårt publikum gåsehud, lover en hemmelighetsfull underholdningssjef Roy Bjerke.

Viktige fødsler

Bevaringsprogrammene til både amurtiger og sjimpanse anbefalte paring for artene i Dyreparken. Begge paringene er vellykket. Avkommene er svært viktige for å sikre en sunn bestand av artene i fremtiden.
Torsdag 23. september fødte hunntigeren Boonya fem tigerunger, og hele begivenheten kunne ses direkte på Dyreparkens YouTube-kanal. To hanner og én hunn, overlevde, og er nå 12 uker gamle. (Artikkelen fortsetter under bildet).

Amurtiger er sterkt utrydningstruet. På 1940-tallet var det bare 20-30 eksemplarer igjen i naturen. Bevaringsprosjekter har ført til at bestanden har vokst til 400-500 stk.
– Det er mye liv i tigeranlegget om dagen, og det er utrolig gøy. Vi har lenge sett frem til å få flere tigre hos oss. Boonya er en travelt opptatt mor med de aktive ungene sine, bekrefter en fornøyd dyrepasser Even Grønnerø.

Kjendissjimpansen Julius ble far til en gutt mandag 4. oktober. Mor Jane har vært en god og kjærlig mor, og holdt ungen lenge tett til brystet, noe som gjorde at dyrepasserne ikke fikk se kjønnet før to-tre uker etter fødselen. Også denne fødselen er svært viktig for bevaringsprogrammet. I tillegg er ungen et viktig tilskudd som vil skape liv og røre i sjimpanseflokken.
Den globale bestanden er rødlistet. Hovedtruslene er ødeleggelse av leveområdene, jakt, fangst og salg som kjæledyr. På 1900-tallet var det ca. to millioner sjimpanser i verden. I dag er det bare 170 000 – 300 000 dyr igjen.

Sirkusdirektøren med ny oppsetning

Elleville Sirkus Jesper ble sett av over 18 000 publikummere i sommer. Neste sommer setter Dyreparken opp en ny oppsetning med overraskelser, kjente karakterer fra Kardemomme by og masse musikk. De lover spektakulære numre og mye moro skapt av profesjonelle sirkusartister fra ulike deler av verden i en hjertevarm og morsom familieforestilling.
Spilleperioden er fra 18. juni til 14. august, og foregår inne i sirkusteltet på festplassen like overfor Kardemomme by.

Sirkus Jesper

Nye opplevelser i Kardemomme by

For første gang i Dyreparkens historie kan gjester oppleve en kombinasjon av skuespillere og digitale karakterer i en ny opplevelse i Kardemomme by Filmstudio. Her kan du blant andre møte en digital politimester Bastian, som snakker til deg. Modellene brukt til innspillingen av spillefilmen Folk og Røvere i Kardemomme by blir stående, og sammen med Tante Sofie og den digitale utgaven av politimester Bastian, blir publikum tatt enda lenger bak i kulissene i filmen som har premiere neste jul.

Skumle Dager «gjenoppstår»

Skumle dager-satsingen får en ny sesong i oktober. Også denne høsten gav besøksrekorder med over 60 000 gjester, hvilket er 10 000 mer enn året før. Dette er ikke for pyser: «Jump scare» og skumle opplevelser i Nordisk Villmark er for de tøffeste, mens Klaras bøllemysterie på KuToppen vil være tilpasset de minste.

Back To Top