fbpx
skip to Main Content
Julius fyller 42 år.

Julius fyller år i dag – Se video fra feiringen

Julius feiret sin 42. bursdag i dag og fikk gaver som seg hør og bør. Se video under artikkelen.

I dag fyller sjimpansen Julius 42 år, og dette blir feiret med gaver og ekstra oppmerksomhet fra dyrepasserne i Dyreparken.– Det er alltid gøy å feire bursdagen til Julius, for han er veldig glad i oppmerksomhet. Dette er også en fin aktivisering for hele flokken, og alle sjimpansene er nysgjerrige på gavene som Julius får, sier dyrepasser Hildegunn Johannesen.

Dette er Julius

Julius ble født i Dyreparken 2. juledag 1979 og derav navnet Julius. Hans mor, Sanne, avviste sjimpansegutten bare uker etter fødselen, og daværende direktør i Dyreparken Edvard Moseid og lege Billy Glad bestemte seg for å ta vare på Julius utenfor flokken og Parken. I en periode bodde han vekselsvis hos Moseid og Glad sine familier, og først etter noen år blir Julius tilbakeført til Dyreparken i eget bygg. I desember 2005 ble Julius gjenforent med de andre sjimpansene, og han har siden vært den ubestridte lederen i flokken. Julius sine tre barn er Yr (10 år), Julius Junior (18 år) og en sjimpansegutt som ble født 4. oktober i år og som foreløpig er uten navn.

En gentest i senere tid har bekreftet at Julius tilhører underarten vest-afrikansk sjimpanse, en art som bare finnes mindre enn 65.000 igjen av i naturen. Dette gjør Julius verdifull i bevaringsprogrammet for sjimpanser.

Se Julius åpne bursdagsgaver her:
Back To Top