fbpx
skip to Main Content
Sofie Fjellvang

Disse sørlendingene er med i MGP 2022

Planleggingen av årets Melodi Grand Prix har pågått siden september da fristen for å søke om å bidra gikk ut. NRK gikk i dag ut med hvem som skal opptre under årets tevling.

 

Fra Grimstad

Steffen Jakobsen (31) er en countryartist og låtskriver fra Grimstad som har drevet med musikk siden han var liten, og opptrådte for første gang på bedehuset. Steffen ble kjent for TV-seerne da han kom på 3. plass i Idol 2013. Hans fremførelse av «Your Man» ble kåret til årets beste «Idol-øyeblikk». Steffen Jakobsen gav ut sitt første album «My beginning» i 2009 som solgte til gull. I 2013 kom hans andre album «Six Strings Love Affair» med kjente låter som «Music Man» og «What She Wants». Den store drømmen er å opptre på radioprogrammet «Grand Ole Opry» i Nashville, men først er Steffen Jakobsen med den dype stemmen klar for å vise seg fram for et større norsk publikum i Melodi Grand Prix.

Steffen skal fremføre låta With Me Tonight, komponert av Mats William Wennerberg og Nicolai Herwell. Han blir å se på skjermen under andre delfinale, lørdag 22. januar, samme kveld som Lily Löwe, Farida og Daniel Lukas.

Steffen Jakobsen

Fra Kristiansand

Blant dem som skal opptre finner vi Sofie Fjellvang (hovedbildet), en 21 år gammel artist og låtskriver fra Kristiansand. Hennes store gjennombrudd kom da hun sang seg helt til finalen i The Voice i 2021. Hun har alltid hatt en drøm om å leve av musikk, og begynte i et barnekor i menigheten hennes i svært ung alder. Da hun studerte i Leesville, North Carolina i USA i 2017 vant hun en sangkonkurranse i et agentbyrå hun var en del av. Nå er hun godt i gang med sin debut-EP med hjelp av en gammel kjenning i Melodi Grand Prix-sirkuset, og en hun har vært fan av i mange år. Sofie samarbeider nemlig med Kjetil Mørland om en EP. Kjetil kom som kjent på en sterk 8. plass i Eurovision i 2015 sammen med Debrah Scarlett med låta «A Monster Like Me».

Sofie skal fremføre låten «Made Of Glass», som hun har skrevet sammen med Kjetil Mørland, under fjerde delfinale lørdag 5. februar. Alexandra Joner, Maria Mohn og Kim Wigaard skal også opptre denne kvelden.

Verd å nevne

En kuriositet er at Anna-Lisa Kumoji er forhåndskvalifisert til finalen sammen med Elsie Bay, Christian Ingebrigtsen, Subwoolfer, NorthKid. Anna-Lisa er fra Asker men holdt en minneverdig konsert under Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand i fjor. Hun blir å se på MGP lørdag 12. februar, hvor hun synger sin egenkomponerte låt, Queen Bees.

Anna-Lisa (31) fra Asker/Drammen er utdannet på Bårdar-akademiet og har mange års erfaring som profesjonell sanger, skuespiller, dubber og musikalartist. Blant annet har hun hatt roller i «The Book of Mormon», «Flashdance» og er nå aktuell i rollen som Anita i «West Side Story». Hun har også hatt flere film- og TV-roller og er stemmen i en rekke filmer. I 2019 ble hun finalist i «All Together Now» på TVNorge, og ikke minst gullfinalist i Melodi Grand Prix med låta «Holla» samme år. I fjor var Anna-Lisa å se i Stjernekamp og vakte stor begeistring hos anmelderne. Nå er hun igjen klar for den store MGP-scenen som gav henne det store gjennombruddet som soloartist i 2019.

Anna-Lisa Kumoji

De øvrige artistene som deltar under Melodi Grand Prix 2022 er Mira Craig, Frode Vassel, TrollfesT, Eline Noelia, Mari Bølla, Oda Gondrosen, Sturla og VILDE.

Back To Top