fbpx
skip to Main Content
VETERAN: Håkon Omlands Puck DS 50 K 1961-modell.

En Puch av de sjeldne

Håkon Omland har en moped av de sjeldne, en 50 kubikks Puch 1961-modell.

 

– Den er jo nærmest for et klenodium å regne, sier Håkon Omland, der vi treffer ham utenfor garasjen hvor hans Puch 1961-modell står parkert til vanlig.

Omland kjøpte mopeden for 10-12 år siden. Da hadde mopeden rullet og gått noen år hos en kar i Vennesla.
– Mopeden ble lagt ut for salg på Finn.no og det er jo rart med det; er man først blitt bitt av denne basillen, blir det vanskelig å ikke skulle gå til anskaffelse av en slik moped, sier han.

Mopeden var på 1950-, 60- og 70-tallet svært populær. Selve begrepet «moped» ble født i 1952 da det ble innført nye regler som innebar at kjøretøy med motorer under 50 kubikk kunne kjøres uten førerkort. Da var det flere unge gutter både i by og land som valgte å gå til anskaffelse av en moped. Det østeriske merket Puch var et av merkene som ble populær, i tillegg til Tempo som ble produsert på Jæren.
Omlands eksemplar er i god teknisk stand, og ble importert og registrert i Norge første gang i 1963. Tidligere eier hadde ikke kjørt så veldig mye, og var med i en gjeng mopedentusiaster i Vennesla som av og til trillet av gårde på tur, og etter å ha hatt mopeden i noen år, valgte han å legge mopeden ut for salg.

Puch ble produsert i en rekke varianter, og Omlands eksemplar heter Puck DS 50 K.
– Den er fin og god å kjøre, har såpass med kraft at man kommer greit frem, og har tre gear på rattet, sier Håkon Omland.

Håkon Omland.
Back To Top