fbpx
skip to Main Content
Kunstner Astrid Nondal og stortingspresident Masud Gharahkhani ved verket Missing Color som er Stortingets gave på myndighetsdagen til H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Sigbjørn Kiserud/Stortinget

Dette er Stortingets gave til prinsesse Ingrid Alexandra

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år fredag, og gaven fra Stortinget er et maleri av samtidskunstneren Astrid Nondal.

 

I går besøkte prinsessen Stortinget. I dag på hennes myndighetsdag, overrekker stortingspresident Masud Gharahkhani og første visepresident Svein Harberg gaven fra Stortinget og hele det norske folk i en gratulasjonsdeputasjon på Det kongelige slott.
– Vi ville gjerne gi en gave som man ikke stuer bort, men som kan være synlig og til glede i mange år. Da falt valget på dette kunstverket. Jeg synes det er et flott verk som jeg tror jeg vil passe til prinsessen, sier Gharahkhani.

Han peker på at Stortinget ville gi noe som kunne være til glede for prinsessen.
– Vi vet at prinsessen er glad i kunst, og hun har blant annet laget en egen skulpturpark i slottsparken. Prinsesse Ingrid Alexandra kan en dag bli Norges første kvinnelige statsoverhode. Da synes jeg det er spesielt fint å kunne gi henne et verk fra en anerkjent kvinnelig samtidskunstner, Astrid Nondal.

Nondal har stilt ut på Høstutstillingen ved flere anledninger og er innkjøpt av Nasjonalmuseet. H.M. Dronning Sonja har også kjøpt to av Nondals verker.

Back To Top