fbpx
skip to Main Content
MANGE FRA AGDER: Årets kandidater kommer fra variert bakgrunn, både som biledkunstnere, ­klesdesign, teater, smykke og tekstilbransjen.

Sterk Agder deltakelse på årets kick-off

Forrige uke var det endelig duket for årets Craft-Go!, et entreprenørprogram for håndverkere innen forretningsutvikling, innovasjon og kulturhistorie i samarbeid med andre kursdeltakere fra Sverige og Danmark.

 

Årets kandidater fra Agder regionen er plukket ut I samarbeid med organisasjonen Med Hjerte For Arendal, Norges Vel og IMPACT HUB Arendal. Alle deltakere med et brennende ønske å lære mer om forretningsutvikling, produktutvikling og markedsføring.
Gjennom Craft Go!- får deltakerene innføring, opplæring og lærer samarbeid gjennom et femdelt modul program, alle ment for å lære håndverksbedriftene verktøy, metoder og nettverk for å øke sin konkurransekraft som håndverkere.

Internasjonalt

Over et halvt års tid, vil all deltakere møtes gjevnlig for å gjennomgå hver modul, bli tildelt opplæring, coching, så vel som ­gruppearbeid og bedriftsanalyser.
Deltakerene vil også utveksle erfaringer gjennom besøk til hverandres hjembyer i Skandinavia. Til sommeren kommer alle deltakerene til Arendal.
– Gjennom dette prosjektet og kurset håper jeg vi kan bidra til nettverksbygging mellom deltagere i Agder, og med våre nordiske deltakere. Det er viktig både å støtte enkeltpersoner som satser på kunst, ­kunsthåndverk og håndverkstradisjoner, men også å bistå med søknader til kurs, seminarer osv. Agder har mange dyktige kunstnere og produsenter, men vi må stå litt mer på barrikadene for disse viktige fagpersonene, forteller Lisbeth Iversen.

Impact Hub

I samarbeid med Norges vel og Lisbeth Iversen, har også organisasjonen IMPACT HUB Agder hjulpet til med søkeprosessen.
– Grunnen til at vi søkte på dette er fordi IMPACT HUB Agder ønsker å hjelpe til med og støtte lokale bedrifter, som også ønsker og bevare kulturel arv og bærekraft.

Gjennom samarbeid vil så håndverksbedriftene kunne utvikle seg som potensielle fremtidige turistdestinasjoner i samarbeid med Norges Vel, forteller Megan Strand leder i IMPACT HUB Agder.

Norges Vel

Gruppeleder Lisbeth Iversen som er ­offentlig PhD-kandidat for Arendal kommune jobber også tett i samarbeid med Norges vel og Impact Hub i dette ­prosjektet, og har lenge hatt et stort ønske om å utvikle gode sammarbeid mellom mindre aktører i Arendal.
– Som PhD kandidat har jeg også kontakt med Laval universitet og Economusee International i Quebec. Norges Vel /Håndlaget er partner i dette nettverket, og jeg deltar som aksjonsforsker i ulike sammenhenger.

Metoder og perspektiver i Craft Go ­prosjektet er inspirert av det som Economusee har utviklet gjennom flere år. Gjennom Craft Go kobler vi Agder på verden, og verden på Agder. Kunst og kultur er viktige satsingsområder, og feltet bør løftes både regional og nasjonalt. Mennesker og kulturelle ressurser er kjernen i våre lokalsamfunn og steder, bør få mer oppmerksomhet og mer innflytelse i forhold til bærekraftig by og stedsutvikling.

Årets Egder

Årets kandidater kommer fra variert bakgrunn, både som biledkunstnere, ­klesdesign, teater, smykke og tekstilbransjen.

 

 

 

Back To Top