fbpx
skip to Main Content

Nok en fantastisk danseforestilling!

Endelig var det igjen duket for en ny fantastisk danseforestilling i Arendal Kulturhus. Etter månedsvis med hard jobb og innsats kunne 650 dansere fra tre år og oppover hos Bølgen Dansestudio endelig vise hva de har jobbet med i årets store forestilling; Vaiana.

Høydepunkt

Det er tidlig lørdag formiddag når vi ankommer kulturhuset for generalprøve på helgens forestilling. Lokalene har allerede i mange timer vært fylt med hundrevis av dansere i alle aldre, utkledd i flotte fargerike kjoler og kostymer, og alle med et ekstra stort glimt i øyet. For i dag er høydepunktet de alle har ventet på. Månedsvis med øving og lidenskap har bygget opp til akkurat denne dagen da de skal få vise frem resultatet for familie og kjente.

Vi løpes nærmest ned av spente barn og ungdom på vei inn dit generalprøvene foregår, og stemningen er til å ta og føle på. Vi passerer noen nervøse små som skal på scenen for første gang i sitt liv, og noen mer erfarne som pugger trinnene til flere innslag de er med på. «Jeg er sulten, vi har jo snart vært her i 4 timer» ropes utålmodig i garderobene. Fortsatt gjenstår en full arbeidsdag med høy aktivitet og intens logistikk før begge dagens forestillinger er unnagjort, og søndag er det på’n igjen.

Episk fortelling

Forestillingen Vaiana er basert på Disneyfilmen med samme navn, og handler om en eventyrlysten høvdingdatter på øya Motonui som setter ut på et vågalt oppdrag over det åpne hav for å redde sitt folk. På reisen møter hun den legendariske halvguden Maui, og sammen legger de ut på en reise hvor de møter på monstre og pirater, og seiler mot umulige odds for å levere gudinnen Te Fiti sitt hjerte tilbake til henne. Underveis innfrir Vaiana sine forfedres søken og oppdager den tingen hun alltid har søkt; sin egen identitet.

Hovedrollene Vaiana og Maui trosser oddsene på en vågal reise hvor de møter monstre og pirater i helgens danseforestilling i Arendal Kulturhus.
På reisen møter Vaiana de notoriske Kakamora kokosnøtt-piratene, spilt av flere Hiphop-grupper fra 4 til 10 år.

Er det en ting å umiddelbart reagere på så er det hvor mange som bidrar til å gjøre omgivelsene og effektene i denne fantastiske forestillingen. Vaiana-filmen finner sted på en sydhavsøy, på åpent hav og i det mystiske «monsternes rike». I forestillingen brukes hundretalls dansere til å utforme både sand, vann, grønt, gull og lava. Det er virkelig fascinerende hvordan vakker koreografi kan brukes for å fremkalle stemninger og fortelle en historie på denne måten.

Flotte kostymer og koreografi brukes til å skildre eventyrlige stemninger og omgivelser.
Den onde krabben Tamatoa lurer i «monsternes rike». Han samler på gull og skatter og har stjålet Maui sin magiske krok.

Imponerende

I publikum sitter stjerneslåtte dansespirer og stolt familie og måper beundringsfullt over de magiske opplevelsene fra scenen. Utenom de utrolig sjarmerende innslagene med de minste, går de samme ansiktene igjen i flere innslag, og hovedrollene som spilles av barn helt nedi tiårsalderen kan ikke annet enn å applauderes. Bare det å huske alle de forskjellige trinnene i alle de forskjellige stilartene er imponerende i seg selv, men å få det til så sømløst og med et smil om munnen attpåtil. WOW!

Hanen Heihei med sine venner spilles av forskjellige grupper i alderen 4 til 8 år.
Man må jo bare elske de små skillpaddene i alderen 3 til 5 år.

Det er selvfølgelig altfor mange flinke dansere til å nevne ved navn, men et par av de som går igjen i denne forestillingen er Olea Goderstad og Elin Thorsdottir Berg som hovedrollen Vaiana, Charles Maramba som halvguden Maui, Hermine Huseby som «den gærne landsbydama» Bestemor Tala, Vilde Stubberud som hanen Heihei, og Mollie S. Andreassen som gudinnen Te Fiti og lavamonsteret Te Ka. Deres innsats og allsidighet innen alle dansestiler, både alene og sammen med store og små, er helt ufattelig imponerende. Søndag er det nye innehavere i alle hovedrollene, som utvilsomt har nøyaktig like stålkontroll som lørdagens besetning.

Hovedrollene imponerer stort både i forskjellige stilarter og samspill med små og store i alle grupper. Sømløst og med et smil om munnen, stor applaus!

Tilbake til normalen

Etter varierende smittetiltak og en uunngåelig utsettelse var det virkelig forfriskende å se fullsatt publikum på hver stol i Arendal Kulturhus. Det oppleves nesten rart å kunne ferdes uten en meter avstand, helt til en tenker på at det er jo dette som er normalen. Og enda godt er det, for med foreldre, besteforeldre, venner og kjente til 650 barn og unge fyller denne fantastiske forestillingen storsalen i kulturhuset hele 4 ganger, og det med publikum på hver eneste stol. Halleluja det er godt å være tilbake til normalen igjen, og i alle fall på en forestilling som dette!

 

Sorry. No data so far.

Back To Top