skip to Main Content

Slik får du brukt de overmodne bananene

En lur måte å bruke opp de overmodne bananene på, er å lage bananbrød. Det er både lett å lage og er veldig godt. De passer også fint å ha med seg i matpakka og kan fint fryses.

 

Dette trenger du for å lage banabrød

Du trenger:

  • 3 egg
  • 300 gram bananer. Ca 3 skrelte bananer
  • 250 gram hvetemel
  • 150 gram brunt sukker
  • 1,5 dl melk
  • 70 gram smør
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

  1. Visp sammen egg og sukker i en bolle.
  2. Mos bananene og legg de i bollen. Rør sammen.
  3. Smelt smøret og bland i melken. Dette skal så i bollen.
  4. Nå tar du mel, natron og bakepulver i bollen og bander alt sammen til en fin røre.
  5. Nå er røren ferdig og du kan helle den over i en brødform. Det er lurt å ha bakepapir i denne. Brødformen bør være på max ca. 1,5 liter.
  6. Vi fordelte røren i to former på 1 liter.
  7. Sett så formene nederst i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. ( Mindre tid i ovnen om du har mindre brødformer)
  8. Etter brødet er ferdig stekt kan du ta brødet ut av formen og avkjøle det på rist.

 

 

Sorry. No data so far.

Back To Top