Slik får du brukt de overmodne bananene
En lur måte å bruke opp de overmodne bananene på, er å lage bananbrød. Det er både lett å lage og er veldig godt. De passer også fint å ha med seg i matpakka og kan fint fryses.
Du trenger:
- 3 egg
- 300 gram bananer. Ca 3 skrelte bananer
- 250 gram hvetemel
- 150 gram brunt sukker
- 1,5 dl melk
- 70 gram smør
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Visp sammen egg og sukker i en bolle.
- Mos bananene og legg de i bollen. Rør sammen.
- Smelt smøret og bland i melken. Dette skal så i bollen.
- Nå tar du mel, natron og bakepulver i bollen og bander alt sammen til en fin røre.
- Nå er røren ferdig og du kan helle den over i en brødform. Det er lurt å ha bakepapir i denne. Brødformen bør være på max ca. 1,5 liter.
- Vi fordelte røren i to former på 1 liter.
- Sett så formene nederst i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. ( Mindre tid i ovnen om du har mindre brødformer)
- Etter brødet er ferdig stekt kan du ta brødet ut av formen og avkjøle det på rist.