fbpx
skip to Main Content
Med full spenst i steget krysset Øystein Tjomsland-trente Thai Manhattan målstreken først i sin årsdebut på Jarlsberg fredag kveld. I sulkyen satt Tom Erik Solberg.

Øystein Tjomsland med seiersprosent på 40

Fire år gamle Thai Manhattan innledet karrieren på beste vis med seier i debuten i mars i fjor. Deretter gikk stortalentet 10 starter på rad resten av sesongen uten å få stikke mulen først over målstreken. Fredag kveld var det duket for årsdebut.

 

At Øystein Tjomsland har forberedt sine hester på beste vis før årets sesong, er denne våren et kruttsterkt bevis på. Da Thai Manhattan, med full spenst i steget, krysset målstreken først på Jarlsberg, var det samtidig sørlandstrenerens 35. trenerseier på 88 forsøk så langt i 2022. Det gir en seiersprosent på 39,8 – tall som få travtrenere i Norden kan matche.
– Det er et veldig fint inntrykk på Thai Manhattan, Tjomsland har som vanlig jobbet godt, fastslo travekspert Stian Hallenstvedt i TV-kanalen Rikstoto Direkte.

Bra utvikling

Assistenttrener Celine Fåland Hansen var spent før årets første løp for sin øyensten, og kunne blidt konstatere at alle forventninger ble innfridd til fulle.
– Thai Manhattan har utviklet seg veldig bra denne vinteren, det er god kapasitet i denne hesten. Dette var veldig stas, fastslo hestens faste følgesvenn.
Vinnertiden ble 1.15,5a/1609 meter.

Back To Top