fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi – uke 14-16

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra stor-Kristiansand.

 

Todda skal fornyes

Tordenskjolds gate skole blir museum og lesesal når en ny og større skole skal reises nærmere Baneheia. Prosjektet skal realiseres i 2025, ifølge skolen. Hele eller deler av rekkehusene i Fritz Jensens gate blir revet og selve gaten blir flyttet nærmere Baneheia.

Reiselivsmesse i byen

Første uka i april var det storinnrykk av rundt 270 turoperatører og agenter fra 22 land som kom til Kristiansand. Byen har dermed en unik mulighet til å posisjonere seg for et internasjonalt reiselivsmarked.

Norwegian Travel Workshop (NTW) 4.-7. april, er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet (i Kristiansands tilfelle Visit Sorlandet).

– Vi er utrolig glade og stolte over å være vertskapsby for Norwegian Travel Workshop 2022, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk, daglig leder i Visit Sørlandet og legger til at det er 15 år siden forrige gang Kristiansand hadde gleden av å huse arrangementet.

Inntil 200 akuttplasser på Åros

Kristiansand kommune skal drive akuttplasser for UDI for inntil 200 asylsøkere på Åros feriesenter fra 5. april. Tilbudet om akuttinnkvartering skal være “nøkternt og skal sikre beboernes grunnleggende behov og deres behov for trygghet og sikkerhet”. Det er UDI som disponerer plassene. Det betyr at flyktningene kommer etter UDIs behov. Det er ikke Kristiansand kommune som styrer hvem som skal få plass. Akuttinnkvarteringer beskrives på UDIs nettsider som et “midlertidig botilbud til asylsøkere i perioder med store, og eller raske ankomster, og der det ikke er mulig å få på plass ordinær mottakskapasitet raskt nok eller i tilstrekkelig volum.”
– Vi har altså inngått en avtale med UDI om inntil 200 plasser. Vi vet ikke hvor mange som kommer, eller når de kommer, sier rådgiver Birgith Ness i kommunens helsefremming og inkludering.

Husk båndtvang

Hunder skal holdes i bånd når de er utendørs, frem til 20. august. Båndtvangen gjelder ikke politihunder, redningshunder, bufehund og søkehunder.

Blotter på ferde

Publikum melder om en ung mannsperson som står ved Vågsbygd senter og utleverer underlivet sitt for skolebarn som er på vei hjem om ettermiddagen. Foreldre som har skolebarn som går forbi senteret regelmessig bør ta sine forhåndsregler.

Mange svindelforsøk for tida

Kripos har de siste dagene sett at svindlere sender ut SMSer til folk og utgir seg for å være fra Skatten min. I tekstmeldingen er det en lenke til en side der folk må oppgi BankIDen sin.

Nettsiden er falsk og driftes av svindlere. Husk å sjekke nettadressen nøye når du skal benytte BankID. I dette tilfellet er nettsiden nær identisk med Skatteetaten sin side, men nettadressen avslører svindlere.

Stadig flere blir utsatt for svindel på nettet. Det er få som anmelder denne type kriminalitet til politiet.

Det er viktig at du anmelder forholdet til politiet så fort som mulig. På internett forsvinner spor fort. En god start på etterforskningen kan bety mye for saken din. Du kan ikke anmelde på nett. Kontakt lokalt politi.

Back To Top