fbpx
skip to Main Content

Tilbyr mobil service ute hos kundene

Forskjellige kunder har forskjellig behov for service. Det har de tatt konsekvensen av hos Ford-forhandler Bay Auto i Sørlandsparken.

 

– Vi forsøker hele tiden å utvide tilbudet og tilpasse det til den enkelte kunde, hvilket omfatter både privatmarkedet og firmabilkundene våre. De to kategoriene har litt forskjellige behov, forklarer Atle E. Myhrstad, daglig leder hos Bay Auto.   

Ta for eksempel et byggfirma med en stor bilpark der bilene er spesialinnredet for å passe til virksomheten i firmaet. En vanlig leiebil dekker ikke behovet for dem mens firmabilen er på verksted.
– Da vil det være gunstig at vi kan komme til dem og utføre enklere reparasjoner på stedet. Har de for eksempel flere biler med steinsprutskader, så kan vi fikse det ganske kjapt på stedet slik at bilene kan tas i bruk igjen med minimalt tap av tid.

Ekspress-service

For en privatkunde vil det nok være mer aktuelt å komme til verkstedet med bilen og heller satse på leiebil mens bilen er på verksted.
– Eller, hvis man foretrekker å vente mens reparasjonen pågår, kan det bestilles ekspress-service der to mekanikere jobber på bilen for å spare tid. Slik service må avtales på forhånd og det koster ikke noe ekstra, påpeker Myhrstad.
 

Lojale kunder viktig

Mobilservice medfører heller ikke ekstra kostnader for firmakundene:
– Dette er ikke noe vi tjener mye på, men vi må tenke langsiktig. Kan vi møte kundens behov på en god måte, vil det kunne føre til at vi får lojale kunder. Nå har vi holdt på med mobil service ett års tid og vi har utelukkende fått positive tilbakemeldinger på ordningen, forteller Myhrstad som understreker at privatkunder også tilbys mobil service om ønskelig. 

– Jeg må understreke at det gjelder enklere reparasjoner som steinsprutskader, eller hjulskift for den saks skyld. Er det behov for å skifte girkasse, må jo bilen inn på verksted uansett, sier han. 

Digital gjennomgang av bilen

Ford Video-sjekk er et tilbud som føyer seg inn i rekken av tilpasninger til den digitale hverdag. Atle Myhrstad forklarer:
Mange av våre kunder ønsker en gjennomgang av bilen i forbindelse med service og reparasjoner sammen med utførende tekniker. Kontrollpunktene filmes av tekniker som sender filmen på SMS eller mail til kunden som i sin tur kan kvittere punkt for punkt hva som ønskes utført. Er det for eksempel rust på bremseskivene, vil det kommer frem på filmen, og kunden kan sitte hjemme og vurdere om de skal skiftes.

Noe av poenget er jo at kunden ikke behøver å være fysisk til stede ved gjennomgangen. Det ble veldig aktuelt under pandemien.
– De fleste takker ja til en slik tilpasning til en digital hverdag. Vi gjør rett og slett verkstedet tilgjengelig på en enkel måte for kundene våre, avslutter Atle Myhrstad.
 

Back To Top