fbpx
skip to Main Content

Den vanskelige kjærligheten

Kjærlighet er ment å være, vel, kjærlighet. Kjærlighet er en deilig følelse av trygghet, samhold og tilhørighet. 

 

Takotsubo cardiomyopathy

Kjærlighetssorg derimot, er ordentlig vondt. Takotsubo cardiomyopathy, også kalt knust hjerte-syndrom. For, ja, kjærlighetssorg gir faktisk fysiske symptomer også. Kjærlighetssorg kan gi deg vondt i hjertet ditt på ordentlig, så vondt at hjertet ditt faktisk endrer seg. 

Symptomene er så like hjerteinfarkt at leger bruker god tid på å finne ut av hva din egentlige diagnose er. Heldigvis skrives 90% ut av sykehuset som friske igjen. Disse merkelige symptomene rammer som «alt annet» selvsagt flest kvinner. 

En av grunnene til at sorgen går ut over hjertet ditt er at kroppen blir bombardert av hormoner, primært er det stresshormonene som gir deg disse symptomene. Ved ultralyd eller MR av hjertet kan man faktisk se at hjertets venstre hjertekammer har hovnet opp og har fått en krukkelignende form hvis du lider av Takotsubo cardiomyopathy. Takotsubo er det japanske navnet på knust hjerte-syndrom og er navngitt etter en krukke med samme form.  

Den vanskelige kjærligheten

Kjærlighet kommer i par. For noen kommer kjærligheten i mer enn to individer. Kjærlighet kan komme som et eventyr en spennende natt. Kjærlighet kan være vandrende blikk på kontoret. Kjærlighet kan vare evig. Kjærlighet kan være enveis. For, hva med oss som bare ikke får det til? Hva med meg og hva med oss? Hvor er vår støttegruppe? Er den på Tinder?  

Hva med oss som er serie-monogame, men som aldri helt får det til å fungere etter 3 år, 2 år, 1 år?  Hvorfor er det slik og hva kan vi gjøre med det? Hva med oss som trives best i forhold, men som bare ikke får det til å fungere i det lange løp?  

Jeg føler meg litt som en julegave som har havnet på avveie på Posten. Noen ganger kan du faktisk være den perfekte pakke, du er bare levert til feil adresse. Ikke la det lure deg til å tro at du ikke er den perfekte pakke. For, det er du, og du kommer til å bli levert til rett adresse til rett tid. For noen tar det bare litt ekstra tid å komme frem. Jeg tror ikke jeg er alene om å føle meg håpløs, jeg tror vi er en god gjeng som kjenner på de samme følelsene. 

Kjærlighet er å elske noen, vite at de kan såre deg, men også stole på at de ikke kommer til å gjøre det. 

Noen ganger blir du såret og noen ganger har du tatt feil av kjærlighet og lyst. Ikke la det slå deg ned i bakken av den grunn. Du tok feil og det er helt greit. Kanskje virker det ikke sånn akkurat nå, men at du har dradd mye lærdom ut av denne opplevelsen, det er 100% sikkert. Du har tatt med deg gode minner fra forholdet du har vært i og vet at dette er egenskaper du ønsker mer av i ditt neste forhold. De negative opplevelsene henger kanskje over deg som en mørk sky akkurat nå, men det vil gjøre det mye lettere for deg å sette grenser neste gang. 

Den rette

Hvordan kan du vite at du i dette menneskelige supermarkedet har møtt din rette person?
Er det dessuten slik at det finnes kun én rett person?
Kan det finnes flere? Kanskje har man forskjellige kjærligheter gjennom et helt liv. For, ting endrer seg jo. Mennesker endrer seg. Du endrer deg. 

I anledning dagens kronikk har jeg plukket opp boken «The Mathematics of Love». Følg med nå, for dette er veldig interessant. Forfatter av denne boka, Hannah Fry (som også er matematiker) forklarer at det finnes en matematisk formel for å finne den rette partner. Det magiske tallet er 37. Matten sier at du bør avise de første 37% av alle du har tenkt å date gjennom et helt liv. Etter du har sett de 37% og valgt dem bort bør du nå velge den neste personen som er mer fantastisk en alle de andre du har møtt. Dette er selvsagt ikke garantert 100% suksessrate, og det er kanskje unødvendig å si at det bærer med seg en viss risiko, men det skal visst kunne gi deg 37% sjanse for å finne den store kjærligheten. Dessuten: 37% er jo mye bedre enn 0%. 

Selv om det ikke går så veldig bra akkurat nå, har jeg enda til gode å matche med Tindersvindleren, Simon Leviev.
Likevel kan det fort se ut som at jeg må ri inn i trevdeårenes solnedgang alene. 

Neida, det var sorgen som snakket. Det er nesten 8 milliarder mennesker i verden, og jeg har bare datet noen få av dem. 

Back To Top